En het och god soppa som passar lika bra som gryta med ris, en gulasch tolkat på min sätt, utan konstigheter och lätt att göra.

4 Personer

Du behöver:

600 g Högrev
3 msk Tomatpuré
1 ½  l Vatten
1 Gullök
25 g Smör
2 Vitlöksklyftor
½-1 msk Samba
1 -1½ msk kummin
1 Morot
2 Lagerblad
Salt
Peppar

3 dl Crème fraiche till servering

Låt oss göra soppa på mitt sätt:

1.      Hacka lök, vitlök och morot, bryn lite lätt i en gryta med smöret och tomatpurén.
Tillsätt sedan vatten och lagerblad.

2.    Tärna och bryn köttet i en het stekpanna, häll sedan över i  gryta.

3.      Tillsätt 1 msk kummin och ½ msk samba. Låt allt koka på svag värme i ca 40 min.
4.      Smaka av med salt, peppar och kanske lite mer kummin eller samba?

5.      Servera med en riklig klick crème fraiche och ett gott bröd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.