4 Personer

Du behöver:

600 g Vitkål
5 dl Vatten med 1 tsk salt
25 g Smör
3 msk Vetemjöl
2 dl Mjölk
2 dl Grädde
600 g Chorizo alternativ frukostkorv
Salt
Peppar
Riven muskot

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1.      Koka upp vatten med salt i en kastrull med lock.

2.      Rensa under tiden vitkålen. Ta ev. bort de yttersta bladen om de är fula. Skär bort ev. fula delar.

3.      Skär vitkålsklyftorna i strimlor eller mindre bitar som du önskar.

4.      Koka vitkålsbitarna i kastrullen under lock i 5 minuter.

5.      Rör ut vetemjölet i mjölken och grädden, tillsätt sedan i vitkålen under omrörning.

6.      Koka stuvningen på medelvärme i 5 minuter och rör då och då. Akta så det inte bränns.

7.      Smaka av den stuvade vitkålen med salt, peppar samt ev. riven muskot.

8.      Ställ sedan åt sidan och skiva upp korven som du steker i mycket smör.

9.      Servera som det är eller med kokt potatis.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.