4 personer

Du behöver:

1 Vaniljstång
2 dl Mjölk
3 dl Grädde
3 Äggulor
2 msk Socker
2 tsk potatismjöl

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstången.
2. Tillsätt mjölk och 1 dl grädde.

3. Koka upp. Dra kastrullen från plattan och låt stå 15 min.
4. Ta upp vaniljstången. Vispa ner äggulor, socker och potatismjöl.

5. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjar tjockna. Obs inte koka! Då blir det ”äggröra.”
6. Häll upp såsen i en skål och vispa den kall. Ett tips är att ställa en större skål under såsskålen med kallt vatten!

7. Vispa resten av grädden och rör ner den i den kalla vaniljsåsen.

NJUT!

No Responses to “Äkta vaniljsås!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rabarberpaj med jordgubbar och vaniljsås. | Food, passion and life - [...] 6. Servera med hemmagjord vaniljsås. [...]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.