4-6 Personer

Du behöver:

800 g  Fransyska
50 g Smör
2 Morötter
5  Svartpepparkorn
3 Kryddpepparkor
2 lagerblad
4 ansjovisfiléer
Vatten
5 dl Grädde
Salt

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Bryn köttet runt om i smöret, lägg över det i en gryta

2. Krydda med salt och peppar. Skala morötter och skär i stora bitar.
3. Lägg morötter, pepparkorn, lagerblad och ansjovis runt steken.

4. Tillsätt vattnet så det täcker köttet , koka med  lock på svag värme ca 1 1/2 timme. Ta upp steken.

5. Ta sedan upp steken och  Skär  i tunna skivor.

6. Sila såsen och tillsätt  grädde, låt koka upp och häll i lite redning .

 Servera med kokt potatis och  *inlagd gurka !  

*Ättiksgurka länk : http://foodpassion.se/?p=505

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.