En härlig sallad som är uppskattad både som förrätt och lunch.

4 personer / Lunch

Du behöver:

2 Romansallatshuvuden
500 g Kycklingfilé
100 g Hyvlad parmesanost
200 g Bacon
ev Brödkrutonger

Dressing:

½ dl Olivolja
4 st Sardellfiléer
1 Ägg
50 g Parmesanost
Lite salt
Svartpeppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

Börja med dressingen  den kan stå och dra innan servering.

1. Blanda olja med sardeller och lite salt i en mixer.
2. Tillsätt malen peppar,  knäck i ägg och mixa 2-3 min. 
3. Häll dressingen i en skål och riv i  parmesan, blanda med en visp. Klart

4. Ta sedan fram kycklingen  och bacon, skär  i mindre bitar ,Stek i stekpanna med olja, salta och peppra, Kyl sedan ner.

5. Nu är det bara till att skiva och skölja  salladen,  lägg sedan på kycklingen och bacon.
Ringa över såsen eller ha den i en skål bredvid om man inte är säker på att alla gillar den.
6. Toppa med hyvlad parmesanosten och  kanske lite krutonger?

Klart!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.