Köper du ofta samma pasta i affären? Det finns ju säkert 30 sorter att välja på allt från torkad Pasta till färsk Pasta olika former och smaker, variera dig och köp någonting nytt!Men Hur gör man då egen pasta?

Det receptet jag fick lära mig i Italien är följande:
(rekommenderas inte om man vill göra en snabb pasta då föredrar jag färsk Pasta i affären, men en lördag kan man få med sig familjen i köket och göra god pasta)

 1 person

Du behöver:
100 g durumvete ( vetemjöl funkar)
1 ägg
½ msk olivolja

Låt oss göra äkta pasta på mitt sätt: 

1.Häll i allt i en matberedare som har kniv,
2.Kör i 30 sekunden och vipps så är degen klar!
(Det ska bli en fast och seg deg)
3.
Låt pasta degen vila i rumstemperatur ca 20 min, plasta degen!
(självklart kan du göra degen och förvara den i kylen över natten)

 En pastamaskin är en fördel till nästa moment om man inte gillar och kavla .

1. Dela degen i mindre bitar och kavla ut till tunna plattor, ev med lite durumvetemjöl på kaveln.
2. Degen bör bli 2-3 mm tjock ( som när man gör pepparkakor)
3. Skär pastaplattorna i önskad form t.ex. TAGLIATELLE eller använd dem som de är till LASAGNE .
Pastans koktid blir endast 1-2 minuter men kokas på samma sätt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.