En underbart god och välbalanserad tårta som passar lika bra som dessert eller som en tårta vid kalas. den är lätt att göra och mycket uppskattad, smaken mellan lime och vanilj gör att den passar till nästan alla frukter och bär.

En Tårta 12-15 bitar
Du behöver:
Kakbotten
25 st marilyn cookies
75 g smör

Fyllning
8 st gelatinblad
4 st ägg
800 g Philadelphiaost
4 dl crème fraiche
2 dl socker
1 vaniljstång alt vanilpulver
4 st lime, rivet skal och saft

Låt oss baka på mitt sätt:

1. Mixa kexen fint i en matberedare, smält sedan smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
DSC_6789

DSC_6790

2. Lägg 8 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vanilj och limeskal till en slät smet.

DSC_6792DSC_6795DSC_6797

 

4. Värm limesaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i limesaften.

DSC_6796

5 . Låt gelantin blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning

6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten, häll sedan blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
DSC_6798DSC_6799

Garnera med färsk frukt efter säsong

Tårtan håller utmärkt i kylen 2-3 dagar innan servering så en bra dessert att göra i förväg sedan garnera med massa bär/frukt

sommarcheeskake

Comments are closed.