Följande viner Hittar du hos:

Prosecco Leon d’Oro

DOC Cantine Sacchetto

DSC_6477

En harmonisk Prosecco med aromer av gröna äpplen  och en doft av sommarblommor. Den är välbalanserad,  torr i smaken och imponerar med fin mousse. Proseccon  smakar lätt, frisk och mycket fruktig. Leon d’Oro är en  klassisk aperitif och en livlig inledning på kvällen.

Pris: 95 kr

artikel-nr.: 642598

smak: torrt
odlingsområde: Venetien
land: Italien
druvsort: Glera 100%

 

DSC_6488

 

Kommentarer från Testpanelen:

“Fruktig och god, lättdrucken”
“Syrligt och neutralt”
“Mild men lite sur på slutet, smakar mer”
“Fruktigt och bärig lukt”
“Passar till ost och choklad”
“Ljus i färgen, och en fräsch lukt”

DSC_6473

DSC_6466

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

 

 

Riesling 2012

Trocken, Rheingau Weingut Robert Weil

DSC_6589

Denna exemplariska Rheingau-Riesling har en fin bouquet av kärnfrukter och citrusfrukter som på tungan kompletteras av en typisk mineralitet och friskhet. Det kommer från den världsberömda vingården i Kiedrich, som drivs av den dynamiske Wilhelm Weil, och som genom den här årgången ännu en gång bevisar sin framträdande position inom tysk vinodling.

Pris: 145 kr

artikel-nr.: 745114

smak: torrt
odlingsområde: Rheingau
land: Tyskland
druvsort: Riesling 100%
vingods:
Robert Weil

DSC_6596

DSC_6604

 

Kommentarer från Testpanelen:

“Ett syrligt fräscht gott vin”
“Passar bra till skaldjur”
“lite lukt av äppelblom”
“Fruktigt”
“Passar lika bra med mat som utan”
“Prisvärt”

 

DSC_6601

DSC_6578

 

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

Cattin Riesling 2012

Alsace A.O.C.Cattin Frères

DSC_6568

Med det här vinet har Jacques Cattin fångat fylligheten och mognaden hos den mest omtyckta druvan från Alsace. Doften är intensiv och fruktig med tydlig druvkaraktär och lätta apelsintoner. I gommen är vinet fylligt med stor mineralitet och fin friskhet. Syra och frukt balanseras harmoniskt med en lätt kryddig eftersmak. En Riesling från Alsace när den är som bäst! Jacques Cattins fruktiga och friska Riesling passar perfekt till olika fiskrätter. Prova det gärna som matvin till kräftor eller som uppfriskande drink under ljumma sommarkvällar.
Cattin Frères: Familjen Cattin slog sig ner i Voegtlingshoffen i södra Alsace redan år 1720. I många generationer har man byggt upp och fört vidare en imponerande kunskap och erfarenhet inom vinodling. Som föregångare med stort engagemang i regionen och ett osvikligt kvalitetstänkande har familjen Cattin blivit en symbol för utvecklingen i Alsace. Idag är det Jacques Cattin som driver vingården tillsammans med sin far och sin farbror Jean-Marie. Han bygger vidare på traditionerna från tidigare generationer och framställer kvalitetsviner genom att kombinera traditionella metoder med nya rön

Pris: 98 kr

artikel-nr.: 508173

smak: torrt
odlingsområde: Elsass
land: Frankrike
druvsort: Riesling 100%

DSC_6582

DSC_6593

 

DSC_6598

 

Kommentarer från Testpanelen:

“Mjukt och god smak”
“Lite sur druva men en frisk och god eftersmak”
“Växer med tiden, kan vi öppna en till?”
” Ett av dom bättre vinerna på länge”
“Perfekt vin till fisk,passar ju utmärkt till torsken.”
“Härligt gul färg på vinet”
“Bäst i kväll”

 

DSC_6570

 

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

 

 

 

Comments are closed.