logo

Följande drycker hittar ni på systembolaget

 

Föjande matprodukter hittar du hos:

Mercatino

På Mercatino.se hittar du italienska delikatesser från små och exklusiva producenter från hela Italien.    Utifrån vår genuina passion för det italienska köket och genom att finnas på plats både i Italien och Sverige kan vi erbjuda förstklassiga varor till bra priser direkt till din dörr.

För mer  info tryck på bilden.

 

Bestheim Crémant d’Alsace Brut

brut

Producent: Bestheim

Ursprung: AOC Crémant d’Alsace, Frankrike

Druvsort: 60% pinot blanc, 40% chardonnay

Alkoholhalt: 12%

Artikelnummer: 7714

Pris: 89 kr 

Officiellt grundades Les Caves de Bennwihr 1945. Namnet Bestheim uppkom sedan man i slutet av 90-talet gick ihop med kooperativet Westhalten i södra Alsace och den gamla familjefirman Heim. Bestheim är idag en av de tekniskt sett mest välutrustade anläggningarna i Alsace med en helt datoriserad mottagning av druvorna, pneumatiska pressar, lagring under kvävgasatmosfär och rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Allt för att bevara det mesta möjliga av de delikata aromerna i druvorna och vinet.

Alsace, i gränslandet mellan Frankrike och Tyskland, förenar i sina viner det bästa av båda länderna. Enkelt uttryckt gör man “franska viner på tyska druvor” och kombinerar aromrikedomen hos de tyska druvsorterna med den högre alkoholhalt och större fyllighet som är den franska traditionen. Trots sitt nordliga läge är Alsace ett varmt och torrt område. Detta tack vare att de skyddande bergen, Les Vosges, tar hand om nederbörden västerifrån. Detta torra mousserande vin har ursprungsbeteckningen Crémant d’Alsace. Vinet har – precis som i Champagne – genomgått en andra jäsning på flaska, vilket är ett måste om man vill kalla det Crémant. Beteckningen fick sin officiella status 1976.

 

DSC_5937

Ishink Silver, Pulltaps

 

DSC_5943

Kommentarer från Testpanelen:

“Gud vad Lättdrucket vin”

“Inbjuder att drickas”

“Behagligt bubbel som smakar gott”

“Öppna en flaska till!”

 

DSC_5944 DSC_5951

Champagneglas, 26cl La Divina, Villeroy & Boch

DSC_5957 DSC_5959

Champagneglas, 17cl,Vino Grande, Spiegelau

 

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

DSC_5969 DSC_5976

Santa Ana Shiraz Bonarda

anna

Producent: Bodegas Santa Ana

Ursprung: Argentina

Druvsort: 70% Shiraz, 30% Bonarda

Alkoholhalt: 13,5%

Artikelnummer: 2084

Pris: 59 kr

Bodegas Santa Ana är en av Argentinas största vinproducenter.

Företaget grundades 1891 av Luis Tirasso som var en pionjär inom

vinmakeri i Argentina. Idag har man drygt 800 hektar egen vinodling

och köper även upp druvor från olika områden. Vinmakaren

heter Rodolfo Sadler. Santa Ana är väldigt engagerade i ekologisk

odling och jobbar för att utöka dessa odlingsarealer samt att få fram

nya druvblandningar då marknaden har en stort intresse ekologiska

viner.

DSC_6015

DSC_6017 DSC_6020

Kommentarer från Testpanelen:

“God eftersmak”

“Inget bra sällskapsvin, mer ett vin till mat”

“Sött för att vara rödvin”

“Passar utmärkt till kallskuret och dom rökta korvarna”

 

DSC_6024

DSC_6085

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

DSC_6078

Chokladtryffel med italiensk choklad och hallon

DSC_5965

Santa Carolina Cellar Selection

SC_CEL_SB_SCAP_NI

Producent: Viña Santa Carolina

Ursprung: Chile

Druvsort: 100% Sauvignon Blanc

Alkoholhalt: 12,5%

Artikelnummer: 73626

Pris: 54 kr

Viña Santa Carolina grundades 1875 av Don Luis Pereyra Cotapos,

som döpte företaget efter sin älskade fru, Doña Carolina Iñiguez.

Tillsammans med den välkände oenologen ifrån Bordeaux – Germain

Bachelet, planterade de vingårdar i Central Valley, utanför

Santigao. Druvorna kommer i huvudsak från egna odlingar och

man har fyra olika anläggningar i olika områden.

Vinmakare är Sven Bruchfeld och hans fi losofi är att alltid förbättra

kvaliteten genom att följa utvecklingen med ny teknik – både i vingårdarna

och i vineriet. Det är viktigt att vinet refl ekterar klimatet,

jordmånen och alla männsikor som är inblandade i processen,

från druva till fl aska. Vineriet är idag ett nationalmonument och

man förfogar över 800 ha vinodlingar och har en sammanlagd årlig

produktion på mer än 25 miljoner liter vin.

Druvorna kommer i huvudsak från Maipo och Rapel Valley och

plockas maskinellt under första halvan av mars. Vinet är har inte

lagrats på ekfat utan istället buteljerats det ungt för att bevara dess

fruktighet.

 

DSC_5986

 

DSC_5988 DSC_6002

En snabb Tapas som passar till vin och bubbel,
Strimlad aubergine i olivolja med vitlöksstekt bröd:
Skiva och stek baguetten med hackad vitlök i olivolja, garnera med strimlad aubergine som ni hittar här: Strimlad aubergin
Mercatino

DSC_6034

Kommentarer från Testpanelen:

“Trevligt vin för det priset”

“Bra vin till Aubergineröran”

“Mild och mjuk smak”

“Friskt vin”

 

DSC_6036 DSC_6060 DSC_6069

FoodPassion.se ger Vinet

 AV 6

 

 

 

Tips på Trevliga vinglas av hög kvalité till rätt pris:

Rödvinsglas, Classic, 48cl, 2-pack, Authentis, Spiegelau

Authentis rödvinsglas från tyska Spiegelau med en tidlös design som passar både till vardag eller fest. Glasets utformning gör att vinets aromer och bouquet lyfts fram på bästa sätt. Det här glaset passar bäst för fylliga röda viner, men kan även användas som vattenglas. Glasen är framtagna för att kombinera elegans med praktiskt användande. Vinglasen kan diskas i diskmaskin, samt att dom har en hög krossäkerhet.

Vitvinsglas, Litet, 36cl, 2-pack, Authentis, Spiegelau

Authentis vitvinsglas från tyska Spiegelau med en tidlös design som passar både till vardag eller fest. Glasets utformning gör att vinets aromer och bouquet lyfts fram på bästa sätt. Det här glaset är ett mycket mångsidigt glas som passar utmärkt för fräscha och lätta viner, men även en favorit för de som föredrar ett glas för att njuta av både röda och vita viner. Elegant form väl lämpad för lätta och medium fylliga vita viner samt lätta rödviner. Glasen är framtagna för att kombinera elegans med praktiskt användande. Vinglasen kan diskas i diskmaskin, samt att dom har en hög  krossäkerhet.

Det här är den minsta modellen av vitvinsglas som inte bara passar utmärkt för fräscha och lätta vita viner utan det passar även utmärkt för lätta röda viner om man föredrar ett glas för att njuta av både röda och vita viner.

 

 Prokök – Kökstillbehör av högsta kvalitet! Du finner hos oss ett brett och konkurrenskraftigt kvalitetssortiment där du på ett smart, säkert och enkelt sätt kan handla dina kökstillbehör. Prokök arbetar med marknadsledande och högkvalitativa originalprodukter för kök och hem. Vi strävar efter att överträffa dina förväntningar vad gäller utbud, priser, service och garantier. Vårt mål är att bli det självklara alternativet när det gäller kökstillbehör. • Alltid fri frakt • Enkla betalningar med kort eller faktura

Vinprovningsglas, 32cl, 2-pack, Vino Grande, Spiegelau

 

Authentis vinprovningsglas “Blind tasting glas” från tyska Spiegelau med en tidlös design och ett prefekt tillbehör för vinprovningen. Glaset är helt svart för att göra vinprovningen lite mer utmanande, där man då ej längre kan se vinets nyanser. Ett roligt glas för den som verkligen vill sätta någon på prov gällande vinkunskaperna. Glasets storlek och utformning gör det passande för både vita och röda viner. Glasen är framtagna för att kombinera elegans med praktiskt användande. Vinglasen kan diskas i diskmaskin, samt att dom har en hög krossäkerhet.

  I samarbete med:

logo

Mercatino

Comments are closed.