Fyllig smak, lätt att göra, toppad med passionsfrukt, som bryter av chokladsmaken. Helt enkelt en perfekt dessert!

 

4 Personer

 

Du behöver:

 

2 st Gelantinblad
5 dl Grädde
½ dl Ljust muskovadosocker,
Strösocker funkar!
200g 45% choklad (Slitti)
2 st passionsfrukter

Ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

Låt oss laga mat på mitt sätt:

 

1. Lägg gelantinet i kallt vatten.

 

DSC_5875

DSC_5876

2. Hacka chokladen i lite mindre bitar.

 

DSC_5877 DSC_5881

3. Blanda allt i en kastrull utan chokladen, låt det koka upp, dra sedan åt sidan och tillsätt chokladen under vispning så allt smälter.

4. Koka upp igen, krama ur gelantinbladen noga och vispa ner i kastrullen.

 

 

DSC_5890

 5. Häll upp i passande glas eller formar. In i kylen 3 timmar eller över natten.

DSC_6075

6. Toppa med en halv passionsfrukt innan servering.

DSC_6073

Med Bidrag från:

Mercatino

Slitti mjölkchoklad 45%,100g

Lokalproducerad ren mjölkchoklad av mycket hög kvalitet. En behaglig smak av kakao utvald från världens bästa producenter ger en superb smak. Lattenero är unik och den perfekta balansen mellan kakao, mjölk och socker lyfter fram alla kakaons smaker. Den tillfredställer de allra mest kräsna chokladälskarna, unga som gamla.
Familjen Slitti som tillverkat kaffe sedan 1969 började 1988 även producera choklad av hög kvalitet. Familjen Slitti’s gourmetchoklad är högt ansedd och har genom åren vunnit flera internationella priser för sin fantastiska smak.

Comments are closed.