En smakrik och fantastiskt god chokladtryffel som passar lika bra som julgodis, till champagnen eller som en lite dessert. Vi lyxar till det med den smakrika italienska chokladen Slitti som får tryfflarna att kännas extra lyxiga
Du behöver:
200 g mörk choklad 60%, (Slitti)
1½ dl vispgrädde
25 g smör
1½ dl hallon (frysta eller färska)
Kakao till garnering
Ingredienserna hittar du hos:
Låt oss laga mat på mitt sätt:
1. Hacka chokladen i mindre bitar.
2. Värm upp grädden, tillsätt sedan chokladen under vispning.
3. Dra chokladsmeten av värmen och rör om men en sked.
4. Arbeta i smöret som du delar i mindre bitar.
5. Avsluta genom att vända i hallon.
6. Häll upp smeten i en glasform och ställ i kylen 1-2 timmar.
7. Forma till runa bollar och vänd i rikligt med kakao.
Njut! förvaras i kylen, om det blir några kvar…
Med Bidrag från:
Slitti mörk choklad 60%,100g
Lokalproducerad ren mörk choklad av mycket hög kvalitet. En hög andel kakao utvald från världens bästa producenter ger en superb smak. Gran Cacao är unik och den perfekta balansen mellan kakao, smör och socker lyfter fram alla kakaons smaker. Den tillfredställer de allra mest kräsna chokladälskarna, unga som gamla.
Familjen Slitti som tillverkat kaffe sedan 1969 började 1988 även producera choklad av hög kvalitet. Familjen Slitti’s gourmetchoklad är högt ansedd och har genom åren vunnit flera internationella priser för sin fantastiska smak.
Producent: Slitti, Monsummano Terme, Toscana, Italien
Familjen Slitti som tillverkat kaffe sedan 1969 började 1988 även producera choklad av hög kvalitet. Familjen Slitti’s gourmetchoklad är högt ansedd och har genom åren vunnit flera internationella priser för sin fantastiska smak.
Producent: Slitti, Monsummano Terme, Toscana, Italien