En smakrik och fantastiskt god chokladtryffel som passar lika bra som julgodis, till champagnen eller som en lite dessert. Vi lyxar till det med den smakrika italienska chokladen Slitti som får tryfflarna att kännas extra lyxiga

 

 

Du behöver:

200 g mörk choklad 60%, (Slitti)
1½ dl vispgrädde
25 g smör
1½ dl hallon (frysta eller färska)
Kakao till garnering

 

Ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

Låt oss laga mat på mitt sätt:

DSC_5863

DSC_5868

1. Hacka chokladen i mindre bitar.

DSC_5869

2. Värm upp grädden, tillsätt sedan chokladen under vispning.

DSC_5870

3. Dra chokladsmeten av värmen och rör om men en sked.

DSC_5871

4. Arbeta i smöret som du delar i mindre bitar.

DSC_5873

5. Avsluta genom att vända i hallon.

DSC_5874

6. Häll upp smeten i en glasform och ställ i kylen 1-2 timmar.

DSC_5933

7. Forma till runa bollar och vänd i rikligt med kakao.

DSC_5931DSC_6082

 

Njut! förvaras i kylen, om det blir några kvar…

 

Med Bidrag från:

Mercatino

Slitti mörk choklad 60%,100g   

 

Lokalproducerad ren mörk choklad av mycket hög kvalitet. En hög andel kakao utvald från världens bästa producenter ger en superb smak. Gran Cacao är unik och den perfekta balansen mellan kakao, smör och socker lyfter fram alla kakaons smaker. Den tillfredställer de allra mest kräsna chokladälskarna, unga som gamla.
Familjen Slitti som tillverkat kaffe sedan 1969 började 1988 även producera choklad av hög kvalitet. Familjen Slitti’s gourmetchoklad är högt ansedd och har genom åren vunnit flera internationella priser för sin fantastiska smak.
Producent: Slitti, Monsummano Terme, Toscana, Italien

 

 

 

Comments are closed.