DSC_6191

2 personer

Du behöver:
1 hel kyckling alt 2 bröstfiléer
100 g Pesto Trapanese
120 g körbärstomater på burk (½ burk)
200 g Pasta
1½ dl nyriven parmesanost
olivolja till stekning
salt
svartpeppar
ev lite färsk basilika.

En del av ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

Låt oss göra pasta på mitt sätt:

DSC_6182

1. stycka kycklingen och ge dom olika delarna färg med lite olivolja, krydda med salt och peppar.

2. Grilla av kycklingen i ugnen på 120 grader till delarna är ca 70-72 grader. Låt sedan kycklingen vila i folie medans du gör klart pastan.

 

DSC_6203

 

3. Koka upp pastan, sedan tillsätter du körbärstomaterna och peston i en kastrull, ge allt ett snabbt uppkok.

DSC_6205

4. Häll av pastan och tillsätt den i tomatsåsen. smaka av med salt och peppar.

 

DSC_6206

5. Skiva upp kycklingen och servera med pastan, toppa allt med nyriven parmesanost och lite basilika.

DSC_6207

 

 

DSC_6213

Med Bidrag från:

Mercatino

Pesto Trapanese, 180g

En mycket god och enkel pestosås från Sicilien som inspirerats av sin mer kända kusin ‘pesto Genovese’.
Förr i tiden brukade handelsfartyg på väg från Orienten till Genova stanna till i den sicilianska hamnen Trapani.  Med sjöfararna från Genova kom även pesto Genovese till staden och sicilianarna skapade sin egen variant på basilika, mandlar och tomat.
Använd peston till långa och tunna pastasorter som t.ex. spaghetti eller linguine.
Innehåller:  Tomater (30%), solrosolja, jungfruolja, basilika (8%), mandlar (8%), vitlök, chilipeppar, vinäger och salt.
Producent:  Campo d’Oro di Licata Paolo, Scaccia, Sicilien, Italien

Parmigiano reggiano (24 mån)

Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.

Pomodorini, 240g

Dessa körsbärstomater av högsta kvalitet har odlats längs Vesuvius bergssidor vid den neapolitanska bukten. Den fylliga smaken gör detta till en utmärkt och mångsidig bas för pastasåser och andra såser som kräver en rik tomatsmak.

Grania Bucatini, 500g

Bucatini pasta är en variant av extra långa pastastrån som är runda och tjocka.  Pastan passar egentligen till de flesta såser men är framförallt bra till en tomatsås eller såser med mindre bitar i, t.ex. vår svampsås.
Producent: Grania, Castello di Cisterna, Kampanien, Italien

Comments are closed.