Fisk är nyttigt och gott. Det ska vi äta minst två gånger i veckan. Helst inte fryst fisk, färsk har oftast billigare kilopris och smakar mer.

 

Casa Galvis är ett ekologiskt vin och har precis börjat säljas hos Stena Line, som kommer  erbjuda fem olika Casa Galvis-viner. Rödvinerna Monastrell Syrah, Roble och Crianza, det vita Sauvignon Blanc samt rosévinet Rosé Monastrell Syrah. Vi kommer att gå in på dom resterande 4 i våran kommande vinprovning, men i det här receptet har jag både använt det vita vinet i maten och till maten. Då får man en extra god upplevelse när man ska äta!

Vinerna härstammar från Alicante i Spanien och produceras av Gomez-familjen som driver sex vingårdar i området.
– Vi arbetar målmedvetet med att producera ekologiska viner av högsta kvalitet och förmedla vårt spanska vinkulturarv på bästa sätt. Men för att vårt arbete ska bli meningsfullt behöver vi också nå ut till fler. Därför är vi mycket stolta över att Stena Line har valt att ha våra viner i sin portfölj, det gör att vi når en helt ny målgrupp i hela nio länder, säger Francisco Gomez, ägare av Francisco Gomez Winery.

Casa Galvis är en vingård med anor sedan början av 1700-talet. Vingården ligger på historisk mark i en dalgång utanför Alicante på 700 meters höjd, där det har producerats vin så långt tillbaka i tiden som 700 år före Kristus. Genom att kombinera traditionella lokala produktionstekniker med modern organisk odling, har Francisco Gomez Winery skapat ett hållbart sätt att föra traditionen vidare även i stor skala.

59 kr  Alk. 12 %

Varumärke : Casa Galvis
Storlek : 0,75LArtikelnr : 67793
Finns TYVÄRR bara ombord på Stena Line
dricktemperatur vid testet : 8 ° C

Läs mer om vinet genom att trycka på bilden:

 

Nu till den goda Fisksoppan:

4 personer:

Du behöver:

250 g Laxfilé
250 g Vit fisk tex Torsk eller Sej
1 nätt Färska blåmusslor
300 g Räkor
500 g Havskräftor
1 Fänkål
1 Gul lök
1 morot
½ purjolök
1 msk färsk timjan
5 dl Grädde
3 dl Vitt vin från T.ex. Casa Galvis
2-3 klyftor vitlök
½-1 tsk Sambal olelek
50 g Smör
3 msk Olivolja
Salt
Peppar

 

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1.Skölj blåmusslorna i vatten och skrapa bort ev skit på skalet, öppnad mussla = dålig mussla = slänga

2.Fräs sedan på blåmusslorna i en HET Kastrull med lite olivolja, och 3 dl vatten
MAX 2 MIN, Häll av musslorna i ett durkslag och ställ åt sidan. Spara fonden! Oöppnade musslor = dåliga = släng.

3. Skala skaldjuren men spara skalen som vi ska göra en fond på.

4. Grovhacka purjolöken och ½ lök, samt vitlöken. Fräs i en kastrull tillsammans med skaldjuren, tillsätt sedan 3 dl vatten och 3 dl vin, låt koka i ca 15 min. Sila sedan av fonden.

 

5. Ta bort skinnet från fisken och dela upp i mindra kuber 2×2 cm

6. Hacka ½ lök, vitlök, morot och fänkål fint. Fräs med smöret i en stor kastrull.

7 . Skaldjursfonden och fonden från musslorna. låt koka i 15 min, tillsätt sedan grädde, Samba, salt, peppar samt lite färsk timjan.

8. Låt allt koka upp riktigt ordentligt innan du tillsätter musslorna och fisken. Stäng sedan av värmen och låt soppan stå i 5 min, då blir fisken klar.

Smaka av! Mer vitlök? Mer samba? Mer salt?…

9. Innan servering lägger du räkorna och havskräftorna i serveringstallrikarna och toppar med soppan, garnera med lite persilja och allt är klart

Njut med en glas Casa Galvis Sauvignon blanc

 

Comments are closed.