Kakan är enkel att göra samtidigt som det blir mer än en vanlig sockerkaka med äpplen i.
Havregrynen gör att kakan blir saftig och knäckig på samma gång.
Den stora delen smör i kakan gör att den får en härlig smak.
Tillsammans med lite syrliga äpplen från trädgården  är den här kakan en riktig fullträff!

1 långpanna:

ugn 200 grader

Du behöver
2 ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
300 g smör
3 dl havregryn
5 äpplen
1½ msk Kanel+1 msk socker
3/4 dl pärlsocker

Låt oss baka på mitt sätt:

1. Visa ägg och socker pösigt.

2.  Smält smöret och blanda i havregryn – låt svälla en stund.

3.  Skala och skiva äpplen, marinera i kanel och 1 msk socker.

4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.

 

5. Tillsätt smörblandning. Smeten blir ganska tjock, mer som en deg men det ska vara så!

6. Häll i långpanna och tryck i äpplen. Strö över pärlsocker.

7. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter i 200 grader

 

Comments are closed.