De här hallongrottorna smakar precis som de man kan köpa på konditorier och är dessutom himla lätta att göra. De kan man definitivt bjuda på och känna sig som en riktig konditor. Hallon och vanilj är en riktigt bra kombination. Har du inga färska hallon kan du självklart ta hallonsylt.

Recept för ca  30 st
Du behöver:
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver (Marsan)
250 gr smör i bitar
1 1/2 dl färska hallon
1 msk florsocker

Låt oss baka på mitt sätt:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ställ ut 30 muffinsformar modell små på en plåt.
3. Lägg alla ingredienser utom hallon och florsocker i en skål.

4. knåda samman i en matberedare/blandare.

5. Rulla degen till små bollar ca 30 st, och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning mitt i kakan och fyll med färska hallon som är mossade i florsocker.


6. Grädda i ca 12 min.

Comments are closed.