Varför köpa dyra inläggningar när man kan göra själv? Passar mycket bra i sommartider till grillat kött eller fisk. Varför inte lyxa till salladen till lunchen?

 

2 burkar

Du behöver:

3 kg Paprika
½ liter Rapsolja
½ liter olivolja
1 msk Timjan
Salt
Peppar
2 glasburkar á 5 dl

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Börja med att sätta på ugnen på 250 grader, för den vill vi att den ska vara riktigt varm.

2. skölj paprikorna, dela sedan dessa i fyra delar och skär ur det vita samt fröerna.

3. Lägg sedan paprikorna på en bakplåt med skinnsidan uppåt.

4. Salta och peppra på paprikorna, grilla sedan i ugnen tills dom blir svarta!

5. Låt paprikorna svalna något innan du plockar bort skinnet med hjälp av en liten kniv.

6. Dela upp paprikorna i väl rengjorda glasburkar och tillsätt timjan och lite riven vitlök.  Nu fyller du burken med olivolja och rapsolja tills all paprika är täckt med olja. Ibland kan du även behöva fylla på några timmar efter att du lagt in paprikan i burken. Paprikan släpper också egen vätska efter sig i burken så du behöver inget annat att ha i burken mer än olivolja.

Klart.

När alla goda paprikorna är uppätna får du inte glömma den fantastiska oljan som blir kvar i burkarna. Den passar grymt bra att steka i eller varför inte göra en god salladsdressing?

 

Comments are closed.