Insalata Caprese, eller som vi säger i norden: Tomat och mozzarellasallad, är en italiensk maträtt som man äter som förrätt eller ihop med massa smårätter, antipasto!
Min tolkning av Caprese innehåller lite extra vinäger, lite rödlök och blandade tomater i olika färger.
Den här salladen är perfekt till nygrillat kött med någon god sås till! Ett tips är att inte köpa den billigaste mozzarellan, utan kosta på sig lite extra och köpa en dyrare variant, dessa smakar oftast mycket mer och har en fastare konsistens.
Ett tips till är att låta salladen stå lite i rumstemperatur innan servering för bästa smak.

4 personer /förrätt/tillbehör

Du behöver:
500 g blandade tomater
2 st mozzarellor av bästa kvalité
1 kruka färsk basilika
½ rödlök
½ dl balsamicovinäger
½ dl olivolja
nymaln svartpeppar
lite salt

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Hacka basilikan och mozzarellan. Lägg upp i en snygg skål/form.

2. Skölj och dela tomaterna i olika bitar. Finhacka sedan rödlöken och lägg allt i skålen/fatet.

3. Toppa med salt, peppar, vinäger och den bästa olivoljan du har.
(min kommer från verona som jag köpte på en av resorna till italien)

4. Vänd runt salladen och provsmaka, mer salt eller peppar? kanske lite mer vinäger? Garnera med några basilikablad
Klart!

Comments are closed.