En supergod och lätt sallad som man kan servera till nästan allt, som grillad fisk, kött eller på en buffé

4 personer / tillbehör

Du behöver

250 g Färsk sparris
250 g Valfria färska bönor
50 g Parmesanost
4 msk Balsamicovinäger
4 msk Olivolja
Salt
Svartpeppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

 

 1. Skölj sparrisen och bönorna, dela ev. sparrisen om dom är för tjocka. Behövs ej skalas!

2. Stek på bönorna i en het stek eller grillpanna i ca 2 min, häll sedan på 4 msk vinäger och lägg upp bönorna på en stor tallrik.

3. Grilla sparrisarna med salt och peppar i 2-3 min, tänk på att vi vill ha kvar motståndet i sparrisen.Lägg upp på tallriken ihop med bönorna.

 

4. Skiva parmesanosten i tunna små skivor som du sedan toppar salladen med.

5. Blanda runt salladen och tillsätt olivoljan, kanske lite mer salt eller peppar?


Klart!

 

 

 

 

 

Comments are closed.