750 ml

Du behöver:

6 dl Grädde
2 dl mjölk 3%
8 Äggulor
100 g 60 % mjölkchoklad
½ dl hasselnötskräm
1/4 dl socker

Låt oss göra glass på mitt sätt:

1.Låt grädde och mjölk koka upp, tillsätt hasselnötskrämen och grovhackad choklad,dra åt sidan.

DSC_4910DSC_4911

DSC_4915DSC_4916
2.Vispa äggulor och socker i en skål ca 3 min.
DSC_4907

3.Låt grädden koka upp och häll sedan över äggsmeten med kraftig vispning.

4.Häll tillbaka glassmixen i kastrullen och nu måste du vispa hela tiden,smeten får INTE koka, utan när smeten börjar tjockna drar du av kastrullen från värmen, vispa hela tiden!

5.Nu är smeten klar, men den bör kylas antingen i kylskåp över natten eller vispa kall i vattenbad

6. Häll sedan glassmixen i glassmaskinen och kör i 35 min, sedan in i frysen i 2 timmar vill du ha mjukglass äter du den direkt efter glassmaskinen.

DSC_4966

DSC_4971

Med Bidrag från:

Mercatino

Slitti mörk choklad 60%,100g   

 

Lokalproducerad ren mörk choklad av mycket hög kvalitet. En hög andel kakao utvald från världens bästa producenter ger en superb smak. Gran Cacao är unik och den perfekta balansen mellan kakao, smör och socker lyfter fram alla kakaons smaker. Den tillfredställer de allra mest kräsna chokladälskarna, unga som gamla. Familjen Slitti som tillverkat kaffe sedan 1969 började 1988 även producera choklad av hög kvalitet. Familjen Slitti’s gourmetchoklad är högt ansedd och har genom åren vunnit flera internationella priser för sin fantastiska smak. Producent: Slitti, Monsummano Terme, Toscana, Italien

 

Slitti chokladkräm, 200g

Slitti chokladkräm, 200g

Himmelskt god chokladkräm med hasselnötter!
Denna läckert krämiga gourmetchoklad från Slitti innehåller bara äkta kakaosmör och är fri från konstgjorda smakämnen till skillnad från  majoriteten av konkurrerande tillverkares produkter.  Andrea Slitti använder sig endast av de finaste hasselnötterna från Langhe-regionen för att smaksätta chokladen.
Prova krämen som pålägg på bröd eller använd den i olika desserter.

Comments are closed.