4 Personer

Du behöver:
4 st kycklingfiléer
1 Lime
1 inlagd grillad paprika ( se recept)
1 tsk timjan
6 dl kokt couscous ( se förpackningen )
1 Rödlök
2 st Vitlöksklyftor
5 dl Matlagningsyoghurt
½ Gurka
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Låt oss laga mat på mitt sätt:

Börja med såsen för den smakar bäst efter en stund!

1. Dela gurkan på mitten och ta bort kärnorna och vätska, ett tips är att använda spetsen på en sked. Hacka sedan gurka i lite mindre kuber.

2. Blanda samman gurka, yoghurten, riven vitlök, 1 msk olivolja, lite salt och peppar. Smaka av och ställ åt sidan.

3. Ge kycklingen färg i en stekpanna med lite olivolja, salt och peppar. Lägg sedan filéerna på en ugnsplåt och pressa över limen, låt även limebitarna gå med i ugnen.

4. Grilla filéerna på 150 grader tills innetempen är 70 grader, låt sedan kycklingen vila under folie medans du grejar det sista på måltiden.

 

5. Koka couscousen enligt förpackingen

6. Hacka paprikan och rödlöken.

 

7. Blanda samman rödlöken och paprikan med den varma couscousen, smaka upp med salt och peppar serveras sedan till kycklingen.

Servera!

 

Comments are closed.