En härligt och lättgjord Hallonsorbet med inslag av honung och lite lime , passar utmärkt till kladdkakan eller varför inte blanda lite sorbet med vodka och fruktsoda? Självklart kan man äta sorbet som den är:)

 

En del av ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

 

 

750 ml

Du behöver:
4 dl Vatten
1½ dl Socker
2 msk Honung, läs mer längre ner på sidan.
200 g Frysta Hallon
1 Lime

Låt oss göra dessert på mitt sätt:

1.Mätt upp vatten, honung och socker i en kastrull och låt koka upp i 2 min ,dra åt sidan.

 

2.Häll frysta hallon i en blender/mixer och tillsätt sockerlagen.


3.Riv sedan en lime och saften i mixen.

4.mixa 30 sekunder.sila av hallonsmeten i en bunke .( vi vill inte ha några kärnor i sorbet)

5.Glassmaskin:

Häll smeten i glassmaskinen och  kör i 30 min, häll sedan glassen i en bunke och frys in !


Har du ingen glassmaskin häller du bara upp smeten i en bunke,
och lägger allt i frysen rör om 3-4 ggn på 1 timma, låt det sedan stå 3-4 timmar i frysen.

 

 

 

Honung Sardinien, 250g

Honung Sardinien, 250g Honung Sardinien, 250g

 

En härligt mörk bärnstensfärgad honung av nektar från Sardiniens blommiga ängar. Utmärkt som sötningsmedel i varma drycker, efterrätter eller att breda på sin morgontoast.Producent: Bresca Dorada, Muravera, Sardinien, Italien

 

I samarbete med:

 

Mercatino


Vill du veta mer om glassmaskinen tryck på bilden

 

 

Comments are closed.