Svaret på hur en riktigt god glass ska smaka beror på vem du frågar och i mitt fall är glass från italien den bästa. Så gör man glassen själv brukar man komma riktigt nära den italienska delikatessen och  har du en egen glassmaskin kan du bestämma helt själv och testa nya smakkombinationer. En maskin fungerar ibland även som en räddare i nöden om du väntar gäster som har matallergi. Då kan du göra efterrätter som är mjölk-, ägg- eller sockerfria. Med ett bra recept är ingenting omöjligt!

Jag har testat en glassmaskin med kompressor som heter Wilfa ICM-C15 
Testet går ut på att kolla så att produktbeskrivningen håller det den lovar, att kvalitén är bra och funtionerna stämmer.

Jag betygsätter maskinen från 1-5 i varje kategori, så häng med här nedan och kolla om
maskinen är något för ditt kök!

 

 

Vi börjar med en produktbeskrivning

Med Wilfa ICM-C15 är det enklare än någonsin att göra sin egen glass (eller sorbet för den som föredrar det). Häll i ingredienserna, starta maskinen och efter en timme har du hela 1,5 liter hemlagad glass. Med helautomatisk kompressor fryser maskinen själv ingredienserna under omrörning och ingen tidigare frysning är nödvändig. Resultatet? God hemlagad glass på enklast möjliga sätt.

Tack vare att alla delar som kommer i kontakt med glassen är löstagbara är det enkelt att rengöra sin maskin efter användning. Transparent lock med öppning innebär att man enkelt kan tillsätta ingredienser under tiden maskinen arbetar.

Design i rostfritt stål och på ovansidan av maskinen sitter en LCD-display med digital timer. I displayen ser man hela tiden hur mycket tid som återstår och i vad maskinen håller på med (omrörning/nedfrysning).

Efter avslutad tillverkning håller maskinen glassen frusen i ytterligare 60 minuter.

Frystemperatur: -18 till – 35 grader
Mått i mm: 402x281x245

 

 

Nu till själva glasstestet.  Jag börjar med att göra en sorbét, för att se hur snabb infrysningen är och hur bra konsistensen blir efter utlovade 60 min.

Jag startar maskinen 2 min innan jag häller i själva smeten och redan vid första användningen märker jag att själva hålet för att hälla smeten i är lite väl litet, men det går utmärkt att ta bort plastlocket helt medans maskinen snurrar.

Efter 30 min börjar sorbén att gå ihop och efter ytterligare 10 min är sorbén helt klar! Innan utlovad tid dessutom!
Maskinen har en utlovad infrysningsfuntion på 60 min, jag låter tiden gå ut och sedan slår den atumatiskt över till infrysning, funkar toppen bra om man låter maskinen gå medans man äter middag och sedan går den över till infrysning och sedan är det bara att äta nygjord sorbét.


Kvalité: 5 av 5

Det känns att maskinen är gjord av bra kvalitét, den har sin rostfria utsida och ett kraftfullt tjockt plastglas

När du gör gräddglass märker man att glassen blir mycket luftigare med en glassmaskin som har kompressor, än en som har frysblock. Dessutom om man älskar mjuklass har man den färdig på 40 min, helt underbart gott om ni frågar mig. En gräddglass kräver lite mer tid i maskinen och lite mer kyla, det fixar maskinen utan några större problem, den var lite trög i början när det gäller kyningstemperaturen, men den kom igång efter 10 min, så 1,5 liter färdig glass var ätfärdig på 50 min, så maskinen håller det den lovar.

 

Kapacitet: 5 av 5

1,5 liter färdig glass är mycket bra för i sin klass i hemmaprodukter.

Funktioner: 4 av 5

Trevligt md upplyst LCD skärm med timer och infrysningstemp. Ett minus för själva omröraren som sitter mitt i skålen. När glassen är klar får den med sig mycket glass då den är svår att få loss från omröraren, sedan är den lite svårt att få ur själva glassen, men den medföljande glassspaden underlättar mycket. Fördelen men den här glassmaskinen är ju KOMPRESSORN! Du slipper hålla på att frysa in isblock på andra maskiner och du kan göra glass direkt och hur mycket du vill, toppen om du frågar mig!

Design: 4 av 5

Snygg och stillren design som passar i nästan alla kök. Nackdelen med rostfritt är att det lätt blir fläckar, men mycket lätt att torka och hålla ren.

Prisvärd: 4 av 5

Gillar man glass och köper man mycket glass så tjänar du i längden på att köpa en glassmaskin med kompressor och göra den själv.

 

FoodPassion.se ger  betyg 22 av 25

Comments are closed.