En riktigt god och lyxig pasta som passar lika bra till påsk som till söndagsmiddagen, perfekt kombination med sältan från den Toskanska prosciutton och nötigheten från peston, väl avsmakat med lite tryffel.

 

En del av ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

4 personer:

Du behöver:

400 g Linguini pasta ( läs mer längst ner på sidan)
12 st rätt tjocka skivor Prosciutto/parmaskinka ( läs mer längst ner på sidan)
3/4 dl Grön pesto med tryffel ( läs mer längst ner på sidan)
4 st kycklingfiléer
Nyriven Parmesanost ca 1½ dl
2 dl Grädde
Svartpeppar
Olivolja till stekning och salt till pastavatten.

Låt oss laga pasta på mitt sätt:

1. Skiva upp prosciutton i rätt tjocka skivor

2. Linda in kycklingfiléerna i skinkan och peppra med rätt mycket svartpeppar.

3. Ge kycklingen lite färg i en het stekpanna med lite olivolja.
Stek vidare i ugnen på 200 g tills kycklingen är 70 grader i mitten av kycklingfilén.

4. Låt kycklingen vila under folie i ca 15 min tills tempen är över 75 g, under tiden kan du göra pastan

5. Koka pastan enligt anvisning på paketet, häll dock av pastan när den är 2 min kvar eftersom vi ska koka den vidare i grädden.

6. Tillsätt grädden och peston i pastan och låt allt koka upp i ca 2 min, dra sedan åt sidan och låt allt gotta till sig.

 

7. Riv parmesanost och tillsätt i pastan, smaka av! Behövs det lite mer pesto? Kanske lite peppar och salt?

8. Klart för servering. Toppa med lite nyriven parmesanost och en underbart lagrad balsamico?!



Med Bidrag från:

Mercatino

För mer info tryck på bilden

Parmigiano reggiano (24 mån), 500g


Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt att serveras riven över pasta, risotto eller soppa, men kan också ätas ensam till ett glas vin eller med några stänk balsamvinäger. Även utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.

OBS! Bitarna är handskurna och små viktavvikelser kan därför förekomma.

 

Grön pesto med tryffel, 200g

Producent: Cooperativa Caseificio Sociale Fior di Latte, Gaggio Montano, Emilia Romagna

En kombination av fin grön pesto från Ligurien med härlig mild tryffel. En lite annorlunda pestosås som garanterat kommer att bli en succe vid middagsbordet!

Använd peston till långa och tunna pastasorter som spaghetti, tagliatelle eller tagliolini.

Vinnare av 1 guldstjärna i ’2010 Great Taste Awards’!

Producent: Poddi Tartufi, Terni, Umbrien, Italien

Grania Linguine, 500g

Linguini är en lång och smal pasta som passar alldeles utmärkt tillsammans med de flesta pastasåser gärna lite kraftigare.

GRANIAS PASTASORTIMENT

Granias pasta görs på traditionellt vis och enbart av vete och vatten av bästa kvalitet vilket ger en vacker pasta med fantastisk smak. Pastan har skurits till med hjälp av skärmaskiner med bronsknivar vilket gör att såsen fäster extra väl (trafilata al bronzo). Pastan har torkats långsamt i låg temperatur för att bibehålla sin naturliga smak. Pastan behåller sin form och konsistens när den kokas och har en fin gul färg.

Producent: Grania, Castello di Cisterna, Kampanien, Italien

 

Toskansk prosciutto

Gellis lagrade toskanska prosciutto smälter verkligen i munnen. Vi erbjuder den unika möjligheten att köpa denna skinka i hel bit.

Delikat i sallader, till melon, på bröd eller helt enkelt i tunna skivor som den är med lite olivolja droppad över.

Levereras i hela stycken om ca: 4,8kg (ej skivad). OBS! Mindre viktavvikelser kan förekomma.

Producent: Gelli Salumi, Certaldo, Toscana, Italien

Comments are closed.