Äggbandspasta med strimlad oxfilé, zucchini, basilika, grädde, tomatsås och vitlök

En del av ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

6 personer

 

Du behöver:

600 g Oxfilé
1 st Zucchini
1 burk Tomatsås men ansjovis
1,5 dl Vatten
4 dl Grädde
2 krukor färsk Basilika
3 vitlöksklyftor
2 st gul Lök
Parmesanost
250 g Tomater
Olivolja till stekning
600 g Äggbandspasta

Låt oss göra Pasta på mitt sätt:

1. Hacka lök, vitlök och en kruka basilika

2. Hacka zucchini och oxfilén i rätt små strimlor

 

3. Ge löken, vitlöken och basilikan lite färg i en varm kastrull med lite olivolja. 1-2 min

4. Tillsätt vatten och den här underbara Tomatsåsen som du kan läsa mer om längst ner på sidan.

5. Låt tomatsåsen koka på svag värme i 30 min, gärna 1 timma!

6. Tillsätt sedan grädden och låt såsen koka i 10 min till på svag värme, tillsätt salt och peppar.

7. Stek zucchinin i en het stekpanna med olivolja, salt och peppar. Tillsätt sedan zucchinin i tomatsåsen.

8. Kok pasta enligt anvisningen på påsen.

9 . När pastan kokar kan du förbereda toppingen genom att riva en god parmesanost, hacka det resterande av basilika och dela tomater.

10. Häll av pastan och blanda den med tomatsåsen. Stek sedan oxfilén i en het stekpanna och blanda i pastan.

11. Toppa pastan med Parmesanost, basilika och tomat.

 

Med Bidrag från:

Mercatino

För mer info tryck på bilden

Parmigiano reggiano (24 mån), 500g


Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt att serveras riven över pasta, risotto eller soppa, men kan också ätas ensam till ett glas vin eller med några stänk balsamvinäger. Även utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.

OBS! Bitarna är handskurna och små viktavvikelser kan därför förekomma.

Producent: Cooperativa Caseificio Sociale Fior di Latte, Gaggio Montano, Emilia Romagna

Tomatsås med ansjovis, 180g

Tomatsås med ansjovis, 180g 

En klassisk Siciliansk pastasås på endast naturliga råvaror.
Passar till de flesta långa pastasorter, men gör sig kanske bäst med pasta Bucatini.Innehåller: Tomater, ansjovis, jungfruolja, örter och salt.
Producent: Campo d’Oro di Licata Paolo, Scaccia, Sicilien, Italien

Comments are closed.