Följande viner Hittar du hos:

 

 

Handla vin på nätet hos The Wine Company.

Hos The Wine Company kan du enkelt handla vin på nätet och beställa viner ur ett brett sortiment som vi skickar direkt hem till din dörr. I vårt breda sortiment hittar du viner från alla världens hörn. Viner som passar till alla typer av tillfällen. Rött vin från Australien eller Frankrike, vitt vin från Italien eller Spanien, Champagne, Rosévin, mousserande viner och frizzante – The Wine Company har något för alla tycken och smaker…

För mer  info tryck på bilden.

Följande matprodukter hittar du hos:

Mercatino

På Mercatino.se hittar du italienska delikatesser från små och exklusiva producenter från hela Italien.   
Utifrån vår genuina passion för det italienska köket och genom att finnas på plats både i Italien och Sverige kan vi erbjuda förstklassiga varor till bra priser direkt till din dörr.

För mer  info tryck på bilden.

Château de Ligny 2011

Chablis A.C., Grande Réserve

Chablis är fortfarande ett av världens mest efterfrågade vita viner. Inte utan orsak, vinets delikata, temperamentsfulla klara art är enastående. Chateau de Ligny visar detta tydligt: finessrik, mineraliskbouquet med kraftig prägel av citrusfrukter, karaktäristisk friskhet. I gommen bra bett med harmonisk balans…
En klassisk Chablis.
 Alk. 12.50% Artikel-nr.: 585464

smak: torrt
odlingsområde: Chablis
land: Frankrike
druvsort: Chardonnay 100%
dricktemperatur:
8 ° C

 

Pris 98 kr

 

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Vinet Luktar lite Parfym och luktar väldigt Fruktigt”

“Vinet har en smak av Fläder,Citrus och lite jäst”

“Bra syra i den här vinet!”

“Gud vad Lättdrucket vin, MER…”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

Sancerre

På kalkjordarna i Sancerre växer denna berömda franska vinklassiker, som uteslutande pressas ur Sauvignon Blanc. Vår härligt friska årgång 2010 har en utpräglad typisk smak av denna druvsort med fina nyanser av citrus, krusbär och hö. Delikat doftande och av högsta klass.

Alk. 12.74% artikel-nr.: 902690

smak: torrt
odlingsområde: Loire
land: Frankrike
druvsort: Sauvignon Blanc 100%
dricktemperatur: 9 ° C

 

 Pris: 149 kr

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Vinet luktar Ananas och lite jäst”

“Smakar mineraler och lite krusbär”

“Smakar vinter äpple och lite Grapfrukt”

“Doften är bättre än smaken”

“God eftersmak”

“Inget bra sällskapsvin, mer ett vin till mat”

 

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

TIPS PÅ GOD MAT TILL VIN:

Guanciale Chips:

1.Skiva Guanciale mycket tunt, lägg sedan på galler och en ugnsplåt under.

2.Grilla i ugnen på 275 grader i 2-3 min låt sedan svalna och så är chipsen klara

Guanciale

Är en variant av lufttorkad bacon som är vanligt förekommande i de centrala regionerna som Lazio och Umbrien. Guancia betyder “kind” på italienska och Guanciale är just lufttorkad griskind som har kryddats med örter, salt och peppar. Guanciale passar utmärkt i olika pastasåser som pasta all’amatriciana eller spaghetti alla carbonara, men även på en pizza eller i en gryta eller soppa. Den går även utmärkt att äta som den är i lövtunna skivor på t.ex. en crostini – himmelskt!

Producent: Gelli Salumi, Certaldo, Toscana, Italien

Mercatino

 

Rioja Vega Reserva 2005

Rioja D.O.Ca.

Rioja Vega Reserva kommer från det torra och varma året 2005. Dessa utomordentliga omständigheter innebar att druvorna mognade perfekt och kärnfriskt och gav fylliga viner med särskilt mogna tanniner. Rioja Vega har en körsbärsröd färg, en ren, klar bouquet och intensiv smak. Aromer från plommon och bär, tobak och ek formar vinets komplexa, behagliga bouquet. Det smakar runt och fylligt och har producerats i modern, frukt betonad Rioja-stil.
Alk. 13.51% artikel-nr.: 129464

smak: torrt
odlingsområde: Rioja D.O.Ca.
land: Spanien
druvsort:
Mazuelo 5%
Tempranillo 85%
Graciano 10%
dricktemperatur: 16 ° C

Pris 115 kr

Kommentarer från Testpanelen:

“Stark kryddig doft”

“Luktar lite hö och ek”

“Fram med Grillen här har vi ett Grillvin”

“Klassisk Rioja”

“Mycket gott vin”

FoodPassion.se ger Vinet

AV 6

 

Private Selection Cabernet Sauvignon 2010

California Robert Mondavi

Ett bra exempel på ett Cabernet från Kalifornien: kraftig mogen frukt, fyllig kropp och runda tan niner. Det känns att druvorna på väst kusten får extra mycket sol. Mondavis oenolog Genevieve Jans sens har av Wine Enthusiast utnämnts till Winemaker of the Year 2010. Grattis!
Alk. 13.57% artikel-nr.: 134166

smak: torrt
odlingsområde: Kalifornien
land: USA
druvsort:
Syrah 5%
Merlot 4%
Cabernet Franc 1%
Cabernet Sauvignon 89%
Malbec 1%
vingods: Robert Mondavi
dricktemperatur: 16 ° C

 

Pris 129 kr

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Vinet Luktar Russin, Russin och Russin…”

“Vinet luktar lite Vanilj och svarta vinbär”

“mm gott vin, det smakar plommon och mörka bär”

“Vinet smakar smörkola, russin och nötter men vad Stävt det är!”

“Sött för att vara rödvin”

“Passar utmärkt till kallskuret och dom rökta korvarna, då försvinner Strävheten”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

Twin Oaks Zinfandel 2010

California Robert Mondavi

Ett vin ur premium-serien från Mondavis Woodbridge Winery. Vinet glänser körsbärsrött med purpurfärgade reflexer och doftar körsbär, skogsbär och lakrits. Smaken är rund, mjuk och tanninerna är harmoniska. Finishen präglas av vanilj med något rökiga nyanser från ekfat (barriques).
13.70% artikel-nr.: 451712

odlingsområde: Kalifornien
land: USA
druvsort:
Cabernet Sauvignon 2%
Petite Sir 2%
Malbec 2%
Merlot 3%
Zinfandel 91%
vingods: Robert Mondavi
dricktemperatur: 17 ° C

 

Pris 98 kr

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Vinet luktar massa Örter och bär”

“Det luktar ekfat och lite russin”

“Bra vin till Pastasallad”

“Lite strävhet i eftersmaken”

“Druvigt och Friskt rödvin”

“Smakar lite cederträ och mörka bär”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

 

TIPS PÅ GOD MAT TILL VIN:

Parmesan med lagrad Balsamico

Balsamvinäger Borgo Red

Il Borgo del Balsamico Red Label är en av Italiens mest omtyckta balsamvinägrar. Red Label är en av de tre mest exklusiva som företaget producerar (de andra är Yellow och Orange Label) och sannolikt har du inte smakat något liknande tidigare.

Den är framställd med samma noggrannhet och passion som övrig traditionell balsamvinäger. Den har lagrats flera år i tunnor av olika träslag för att långsamt åldras och utveckla sin unika och komplexa arom och smak.

Denna balsamvinäger passar bäst till frukt, olika desserter, parmesanost och glass. Ska användas sparsamt!
Vinnare av 1 guldstjärna i ’2010 Great Taste Awards’!

Producent: Il Borgo del Balsamico, Modena, Reggio Emilia, Italien

Dela osten och ringla över balsamicon innan servering. Snabbt, lätt och mycket gott.

 

Parmigiano reggiano (24 mån)

Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt att serveras riven över pasta, risotto eller soppa, men kan också ätas ensam till ett glas vin eller med några stänk balsamvinäger. Även utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.Producent: Cooperativa Caseificio Sociale Fior di Latte, Gaggio Montano, Emilia Romagna, Italien
Mercatino

Sartori Amarone 2007

Amarone della Valpolicella DOC

Amarone är ett av de mest berömda röda viner från Italien. Tack vare sin speciella vinberedning är Amarone oefterhärmlig: druvorna torkas för att ge vinet dess koncentration och rikedom. 2007 års Sartori med sin intensiva arom har en tät doft av bärconfiture. Viskös konsistens och med sammetslena tanniner.
Alk. 15.40% artikel-nr.: 826738
smak: torrt
odlingsområde: Valpolicella Superiore D.O.C.
land: Italien
druvsort:
Corvina 50%
Molinara 10%
Rondinella 40%
vingods: Sartori
dricktemperatur: 16 ° C

Pris 249 kr

 

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Humm det luktar ju Hö?”

“Kryddig doft”

“Oj det luktar ju lite glögg”

“Inte så påtaglig doft men det luktar friskt”

“Mmmm det smakar nejlika, Kryddpeppar och choklad”

“Smakar inte som “vanlig” Amarone”

“Friskt och Druvigt vin med Kropp”

“Supergott Vin”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

 

Ripasso 2010

Valpolicella Superiore D.O.C. Sartori

Ripasso är en specialitet från Venetien som produceras enligt en mycket speciell metod. Ungt vin blandas med drav från Amarone och extraherar därmed ytterligare arom, som gör vinet mycket mångfacetterat. Detta Ripasso doftar efter färska körsbär och mogna jordgubbar, men även efter torkad frukt som russin.
 13.55%  artikel-nr.: 929934

smak: torrt
odlingsområde: Valpolicella Superiore D.O.C.
land: Italien
druvsort:
Molinara 10%
Corvina 60%
Rondinella 10%
Corvinon 20%
vingods: Sartori
dricktemperatur: 18 ° C

 

Pris 98 kr

Kommentarer från Testpanelen:

“Luktar inte mycket”

“kryddig lukt”

“Inbjuder att drickas”

“Behagligt vin som smakar gott”

“Smakar mer efter en stund”

“Toppen vin som passar till mycket”

“Mild och mjuk smak”

“Smakar lite kakao och läder”

“Gott sällskapsvin”

“Bästa vinet i kväll!!!!”

FoodPassion.se ger Vinet

AV 6

 

 

Espigoule 2009

Côtes du Rhône A.C.

Ett vin som härstammar från de klassiska vinstockarna i södra Rhône: Grenache, Syrah och Mourvèdre resulterar i ett utsökt rött vin med en bouquet av mörka bär, torkade frukter och svart peppar. Fylligt och gott. Passar fantastiskt bra till kyckling, grillat kött, lammstek och vilträtter.
Alk. 15.45%  artikel-nr.:343508

smak: torrt
odlingsområde: Rhône
land: Frankrike
druvsort:
Mourvedre 10%
Syrah 20%
Grenache 70%
dricktemperatur: 16 ° C

 

Pris 129 kr

 

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Luktar inte så mycket, men lite kaffe”

“Beskt”

“Bra matvin”

“Sträft som sällskapsvin”

“Lång eftersmak”

“Lite för mycket smak av alkohol”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

TIPS PÅ GOD MAT TILL VIN:

Siciliansk bruschettasås m paté på svarta oliver:

 

Siciliansk bruschettasås

 En utmärkt sås för att snabbt och enkelt få till en underbar bruschetta!Grilla/toasta några brödskivor, bred ut lite av såsen och du har en delikat aptitretare eller förrätt färdig att ätas.Innehåller tomater, jungfruolja, vegetabilisk olja, vitlök, mynta, basilika, oregano, chili, havssalt.TIPS! Kan även med fördel användas som en pastasåsProducent: Campo d’Oro di Licata Paolo, Scaccia, Sicilien, Italien

Paté på svarta oliver

Det finns många olika producenter av paté som görs på antingen svarta eller gröna oliver från bland annat Spanien, Frankrike och Grekland. Vissa är utsökta, men många är av väldigt dålig kvalitet.Villa Reales paté på de berömda svarta Nocellaraoliverna från Sicilien är en delikat och smakrik paté som definitivt sticker ut i mängden. Med sin kraftiga, friska och runda olivsmak passar den utmärkt som en antipasti på en bit bröd eller som en smaksättare till såser, marinader eller en “rub” till kött eller fisk.Innehåller oliver, jungfruolja, vegetabilisk olja, vitlök, vinäger, salt.Producent: Campo d’Oro di Licata Paolo, Scaccia, Sicilien, Italien
Mercatino

Los Vascos Cuvée Especial Cabernet Sauvignon 2010

Colchagua Valley Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

Rotschilds Los Vascos 2010 i Bordeauxstil har en fyllig intensiv fruktsmak och fint smältande tanniner. I gommen visar det sig ungt och fruktigt. Vinets fruktaromer är spännande och kraftiga. Därtill kommer pikanta kryddor som lagerblad och skogsmark. De mogna tanninerna ger vinet kontur. Vinet kan fortfarande lagras, men smakar redan nu mycket gott.
Alk. 13.77% artikel-nr.:671927

smak: torrt
odlingsområde: Colchagua Valley
land: Chile
druvsort: Cabernet Sauvignon 100%
vingods: Viña Los Vascos
dricktemperatur: 16 ° C

 

Pris 129 kr

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Luktar som ett rödvin ska göra”

“Luktar ju lite ladugård/amoniak??”

“Vinet smakar bra men har lite kort eftersmak”

“Smakar Järn och trä”

“Kryddigt och medelfylligt vin”

“Stor Kropp men lite sträft”

“Bra husets vin”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

TIPS PÅ GOD MAT TILL VIN:

Tryffelsalami

Till skillnad från många andra tryffelsalami som smaksätts med aromer eller smakämnen så innehåller Gellis äkta tryffel. Salamin är gjord av griskött av högsta kvalitet och kryddad med toskanska örter enligt traditionellt recept från köttmästaren Mr Gelli. En äkta italiensk tryffelsalami när den är som bäst.Producent: Gelli Salumi, Certaldo, Toscana, Italien

Fänkålssalami

Denna salami är gjord av griskött av högsta kvalitet. Den är kryddad med fänkål och toskanska örter enligt traditionellt recept från köttmästaren Mr Gelli. Smaken är delikat och är en succé på vilken middag som helst.

Producent: Gelli Salumi, Certaldo, Toscana, Italien

Marqués de Zenete Reserva 2007

Valencia D.O. Anecoop-La Vina

Regionen Valencia hör till nykomlingarna när det gäller de spanska vinregionerna. I det varma medelhavsklimatet växer viner med utpräglad statur och mycket rak stilistik, som Marques de Zenete här bevisar. Det handlar dock inte om något modernt tidsfördriv, utan om ett vin med fasta rötter i den spanska vinodlartraditionen.
Alk. 13.70% artikel-nr.:136558

smak: torrt
odlingsområde: Valencia D.O.
land: Spanien
druvsort:
Monastrell 50%
Tempranillo 40%
Cabernet Sauvignon 10%
dricktemperatur: 16 ° C

Pris 85 kr

Kommentarer från Testpanelen:

 ”mmm det här vinet luktar gott”

“Luktar friskt och fruktigt kanske lite torkad frukt?”

“Luktar mer än det smakar!”

“Smakar russin och mandel, rätt gott vin”

“Lättdrucket och det smakar mer…”

“Jättegott det här vinet har en stor Kropp”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

La Braccesca Vino Nobile 2007

Vino Nobile di Montepulciano D.O.C.G. Marchesi Antinori

Efter en mild vinter och en varm, torr sommar producerades 2007 toscanska viner med ovanligt rika aromer och med utpräglad struktur och färg. Precis som detta klassiska Vino Nobile di Montepulciano: Vinet har en kraftig rubinröd färg, doften är kryddig med nyanser av tobak, vanilj och mogna frukter. Smaken är ihållande och komplex med mineralisk betoning, tanninerna är harmoniska och mjuka – ett tecken på optimalt mognade druvor. Med detta Vino Nobile, har Piero Antinori åter skapat ett verkligt stort vin!
Alk. 13.50% artikel-nr.: 712540

smak: torrt
odlingsområde: Toscana
land: Italien
druvsort:
Merlot 10%
Prugnolo Gentile 90%
vingods: Antinori
dricktemperatur: 18 ° C

Pris 149 kr

 

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Luktar Viol, Ek och Vanilj”

“Spännande kryddig och druvig doft”

“Smakar fikon, kork och viol”

“Kalasgott!”

“Smakar Rostad äppelskrut och mörka bär”

“Halvtort vin med inslag av läder och vinbär”

FoodPassion.se ger Vinet AV 6

 

Montebuena 2010

Tempranillo, Rioja D.O.Ca.

Montebuena står för unga, friska och fruktiga viner från den stora spanska traditionsregionen Rioja. Där fokuserar man uteslutande på den ädla druvan Tempranillo. Detta Rioja smakar därför mycket mjukt och harmoniskt med sina sammetslena tanniner. Vinet utstrålar komplexa aromer av röda bär och körsbärssylt. Subtilt utvecklas i bakgrunden inslag av bourbon-vanilj och karamell som härrör från ek. En mycket elegant och nyanserad Rioja, passar bra med grillade biffar, kotletter eller mogna hårda ostar
 13.85%  artikel-nr.: 925847

smak: torrt
odlingsområde: Rioja D.O.Ca.
land: Spanien
druvsort: Tempranillo 100%
vingods: Bodegas Montebuena
dricktemperatur: 16 ° C

Pris 89 kr

 

Kommentarer från Testpanelen:

 

“Vinet Luktar Blommor och lite Parfym”

“Lukar ju inte dåligt, utan toppen gott”

“Kraftig smak och mycket gott”

“Ett gott vin med Karaktär och druvighet”

“Lång eftersmak och lätt att dricka”

“Fruktigt sällskapsvin passar nog alla”

 

FoodPassion.se ger Vinet

AV 6

 

 Tack till alla som varit med och testat vin och mat.

 

 I samarbete med:

 

Mercatino

 

Comments are closed.