Färdigblandad risotto med porcinisvamp och carnaloriris – enkelt att tillaga på under 20 minuter! De nogrannt utvalda ingredienserna garanterar en perfekt krämig risotto varje gång. Vi lyxar till Risotton med extra lök, pancetta och vin.

Ni kan läsa mer om råvarorna i slutet av inlägget

Mercatino

Du behöver:

300 g Svamprisotto porcini Från Mercatino.se
50 g Pancetta m svartpeppar från Mercatino.se
1 Gul lök
3 msk Ekologisk Olivolja
4 dl Vitt vin
8-10 dl vatten
2 dl nyriven Parmesanost från Mercatino.se
1 Hel kyckling

Pesto:
2 Krukor basilika
1 dl parmesanost i mindre bitar
1 Vitlöksklyfta
1 dl Ekologisk olivolja Från Mercatino.se

Tomater till servering och nyriven parmesanost

Lått oss laga mat på mitt sätt:

1. Hacka lök och pancetta till små bitar.

2. Stycka kycklingen och lägg kycklingskrovet i en kastrull, tillsätt vattnet.
Låt fonden koka upp och nu har du en bra början till risotton.

3. Blanda allt som ska vara till Peston i en mixer och mixa! ställ peston åt sidan !

4. Ge kycklingdelarna bra med färg i en stekpanna, salta och peppra!

5. Grilla kycklingen i ugnen på 225 grader i ca 15 min, tills kycklingen blir minst 72 grader . (under tiden kan du göra risotton)
6. Rör ned hela paketet i en stekpanna tillsammans med 3 matskedar olivolja, löken och pancettan. Rosta  i 2-3 minuter

7. Tillsätt viner och späd hela tiden med buljongen. koktid ca 18-20 min

8. Avsluta risotton med nyriven parmesanost när det är 2-3 min kvar på koktiden.

9.Lägg upp Risotton i botten av tallriken. lägg kycklingdelar över risotton och ringla över peston på kycklingen

servera med tomater och nyhyvlad parmesanost.

 

Med Bidrag från:

 Mercatino

För mer info tryck på bilden

Svamprisotto porcini, 300g 

Svamprisotto porcini, 300g 

INNEHÅLL: Carnaroliris, porcinisvamp, lök, persilja, fioccotomat, potatis, morötter, selleri, solrosolja, ingefära, muskotnöt, kryddnejlika, salt, potatisstärkelse och jästextrakt. Innehåller inga konserveringsmedel, färgämnen, glutamat eller genetiskt modifierade organismer (GMO).Ett paket räcker till 4 portioner. .

Riset kommer från gården Riseria Molinaro som ligger mitt i risottorisets hemland Vercelli i nordöstra Piemonte.

Producent: Riseria Molinaro, Santhià, Piemonte, Italien

Pris 35 KR

 
 

Parmigiano reggiano (24 mån), 500g

 

 

Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt att serveras riven över pasta, risotto eller soppa, men kan också ätas ensam till ett glas vin eller med några stänk balsamvinäger. Även utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.

Producent: Cooperativa Caseificio Sociale Fior di Latte, Gaggio Montano, Emilia Romagna, Italien

Ekologisk olivolja, 250ml

Från gården Giordano på Sicilien kommer denna fantastiska olivolja som uppfyller de strikta italienska reglerna för ekologiskt klassad odling. Den här olivoljan har en intensiv, ren och fruktig smak som gör den idealisk till grillat kött och grönsaker. Den ger också extra fräsch smak till soppor, fonder och risotto.Producent: Azienda Agricola Giuseppe Giordano, Mistretta, Italien

 

Toskansk pancetta, 250g

Toskansk pancetta, 250g 

Det här är den äkta varan, svår att få tag på! Vår underbara toskanska pancetta har långsamt konserverats tillsammans med toskanska kryddor, örter och svartpeppar. Kan användas i en mängd såser (klassikern Carbonara), soppa eller risotto.

Vinnare av 2 guldstjärnor i ’2010 Great Taste Awards’!

Producent: Gelli Salumi, Certaldo, Toscana, Italien

Comments are closed.