En lyxig pasta som får det lilla extra på sluten med hjälp av nyriven Parmesanost.

Receptet behöver ingen peppar och salt då styrkan kommer från pancettan och sältan kommer från  Parmesanost. Köper ni ingen Pancetta med peppar behöver ni tillsätta svartpeppat i rätten, självklart funkar det med Bacon!

Ingredienserna hittar du hos:

Mercatino

4 Personer

Du behöver:

500 g  Linguini Pasta. Den jag jobbar med kan du läsa om i slutet

125 g Italiens Pancetta med Svartpeppar

240 g Pomodorini /Körsbärstomater  på burk

1 Gul lök

5 dl Trattkantareller

1 dl Grädde

100 g Nyriven Parmigiano reggiano

3 msk Olivolja till stekning

Låt oss Göra Pasta på mitt sätt:

 

1. Hacka Svampen till mindre bitar

2. Hacka löken och Pancettan i mindre bitar

 

3. Stek allt på hög värme med olivolja tills det får en bra stekyta.

4. Koka pasta i 9  min, Snåla inte med saltet i vattnet. Lära dig mer om att koka Pasta? Tryck då HÄR

 

5. Tillsätt dom goda och mustiga körsbärstomaterna i stekpannan.

6. Tillsätt Grädden och låt allt småkoka i 5-10min.

 

 

 7. Riv Parmesanosten innan serveringen

 

 

 

 

 

 

Med Bidrag från:

 Mercatino

För mer info tryck på bilden

 

Grania Linguine, 500g

 

 

Linguini är en lång och smal pasta som passar alldeles utmärkt tillsammans med de flesta pastasåser gärna lite kraftigare.

GRANIAS PASTASORTIMENT

Granias pasta görs på traditionellt vis och enbart av vete och vatten av bästa kvalitet vilket ger en vacker pasta med fantastisk smak. Pastan har skurits till med hjälp av skärmaskiner med bronsknivar vilket gör att såsen fäster extra väl (trafilata al bronzo). Pastan har torkats långsamt i låg temperatur för att bibehålla sin naturliga smak. Pastan behåller sin form och konsistens när den kokas och har en fin gul färg.

Parmigiano reggiano (24 mån)

Denna prisbelönta parmigiano reggiano produceras av en sammanslutning av små ostproducenter i bergstrakten runt Bologna och Modena. Ostens underbara smak skiljer sig totalt från den hos parmesan som du hittar på stormarknaden. Den här osten har lagrats 24 månader och har en ljuvligt rik smak. Den passar utmärkt utmärkt skivad över sallad, charkuterier eller crostini.

Pomodorini, 240g

Dessa körsbärstomater av högsta kvalitet har odlats längs Vesuvius bergssidor vid den neapolitanska bukten. Den fylliga smaken gör detta till en utmärkt och mångsidig bas för pastasåser och andra såser som kräver en rik tomatsmak.

Comments are closed.