En nyttig och god rätt med många  smaker. Har du ingen Röding funkar Laxfilé perfekt!
Jag väljer att blanda två olika sorters vinäger då jag använder en mer exklusiv sort som heter Borgo Orange.
Rekommenderas till desserter men jag vill ha  lite sötma i rätten och där passar Borgo Orange in!  Den ger en mer tydlig smak på rätten och  har lite smak av russin som passar perfekt. Sedan använder jag en klassisk vinäger för att ge extra syra i rätten.

 

4 Personer

Du behöver:

4 st filér av röding eller lax á 200 g
500 g haricoverts
250 g coctailtomater
½ dl Solrosfrön
1 msk Balsamvinäger Borgo Orange Från  mercatino.se
3 msk “vanlig”  Balsamvinäger
1½ dl Ekologisk olivolja Från mercatino.se
2 vitlökar
Salt
peppar

Romsås:

3 dl Crème fraîche
2 dl Gräddfil
½ rödlök
Saft och Citronskal från ½ citron
1 burk fiskrom
1 msk kaprisbär
Salt
peppar

Låt oss göra mat på mitt sätt:

 Börja med Romsåsen:

1.Hacka löken, kaprisen och häll i en skål
2.Blanda i övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Fisken:

krydda fiskfiléerna med salt, peppar och lite olivolja, ugnsgrilla sedan  fisken på 225 grader i ca 15 min

Under tiden gör du salladen:

1. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivoljan, samt krossad vitlök.
2. Låt vitlöken ge smak åt oljan i några minuter, ta sedan bort vitlöken och tillsätt haricoverts och solrosfröna.
3. Låt det steka i 5 min, klyfta sedan tomaterna som du tillsätter i stekpannan.

4. Salta och peppra salladen, tillsätt till sist Balsamvinägern

 

Servera och njut!

Med Bidrag från:

För mer info tryck på bilden

MercatinoFrån gården Giordano på Sicilien kommer denna fantastiska olivolja som uppfyller de strikta italienska reglerna för ekologiskt klassad odling. Den här olivoljan har en intensiv, ren och fruktig smak som gör den idealisk till grillat kött och grönsaker. Den ger också extra fräsch smak till soppor, fonder och risotto.


 

 

 

 

 

 

 

 

Il Borgo del Balsamico Orange Label är en av Italiens mest omtyckta balsamvinägrar. Orange Label är en av de tre mest exklusiva som företaget producerar (de andra är Yellow och Red Label) och sannolikt har du inte smakat något liknande tidigare.

Den är framställd med samma noggrannhet och passion som övrig traditionell balsamvinäger. Den har lagrats flera år i tunnor av olika träslag för att långsamt åldras och utveckla sin unika och komplexa arom och smak.

Denna balsamvinäger passar bäst till frukt, olika desserter, parmesanost och glass. Ska användas sparsamt!

Comments are closed.