Skogen erbjuder underbara goda svampar och här kommer ett gott och enkelt recept på min svamptoast.

4 st

Du behöver:

4 st Toastbröd
1-1,5 liter nyplockad svamp. Jag kör med Trattkantarell, taggsvamp och lite kantarell
2 st vitlöksklyftor
½ dl Grädde
100 g Smör
Salt
Peppar

Tomater till servering

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Skala och hacka lök och vitlök fint, dela stora svampar i mindre delar

2. Stek i en het stekpanna med 50 g smör, försök att inte röra i svampen, och låt svampen få steka länge!

3. Tillsätt grädden, salt  och peppar,snåla inte med saltet. Låt grädden koka in i svampröran
 och häll över röran i en skål.

4. Nu kommer ett bra tips:

Tillsätt det sista smöret i stekpannan och stek bröden tills det blir en snygg färg, samtidigt låter du bröden suga upp det gottiga från svampröran du gjorde innan.

 

Servera bröden med svampröran på toppen och lite goda tomater till!

Comments are closed.