En super enkel, saftig och god äppelkaka med en kryddig smak av kardemumma

1 avlång bakform

Ugn 175 grader

Du behöver:

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma mald
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:

2-3 Färska äpplen
1 msk kanel
1 msk Socker

Låt oss baka på mitt sätt:

1.Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter.

2.Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.

3.Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.

4.Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjölet och kardemumman i en skål.

5.Blanda snabbt ihop mjölskålen med äggsmeten till en jämn smet,

6.Häll smeten  i formen.

7.Skala och dela äpplena ,sedan blandar du klyftorna med socker och kanel

8.Tryck sedan ner äppelklyftorna i sockerkakan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.

Servera gärna med en god vaniljsås eller lite glass?

Comments are closed.