Läckra bullar som kan frysas både gräddade och ogräddade.Mitt recept är det lite extra gott i som mandelmassa och kardemumma för att få det lilla extra!

 

Du behöver:
 ca 20-25 st:

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
1½ msk malen Kardemumma
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör
150 g Riven mandelmassa
2 tsk vaniljsocker

Pensling och garnering:

1 uppvispat ägg

1 dl florsocker
1 msk vatten

Ugn: 250 °

 Låt oss baka på mitt sätt:

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.

2. Klicka ner smöret i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker, kardemumma och mjöl.
Arbeta samman det till en smidig deg.


3. Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm.

4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.

 

5. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2,5 timmar.

6. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.

7. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Comments are closed.