Här kommer ett riktigt bra pirogrecept som går bra att dubbla och frysa in pirogerna. perfekt att värma när man vill ha en snabb lunch eller mellanmål. vill man lyxa till det lite kan man riva i lite god lagrad ost

cirka 10-15 stycken

Du behöver:

Deg:

50 g jäst
6 dl ljummet vatten
4 msk olja
3 tsk salt
6 dl vetemjöl special
Ca 10 dl Vetemjöl

1 ägg till pensling

Fyllning:
ca 500 g köttfärs
1 gul lök
1 dl tomatpuré
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 dl Vatten
salt
peppar
oregano
olja till stekning

Låt oss göra mat på mitt sätt:

Börja med köttfärssåsen så att den hinner svalna lite innan du gör pirogerna.

1. Hacka löken och riv vitlöken.

2. Fräs vitlöken och löken med färsen i en stekpanna.

3. Tillsätt tomatpuren och kryddorna

4. Tillsätt vatten och låt det koka 5-10 min på svag värme, smaka sedan av allt, Mer vitlök?salt?oregano?

Låt färsen svalna och börja sedan med degen

Degen:
1. Smula sönder jästen i en degbunke och tillsätt lite av vattnet (den ska vara ljummen).
2. Lös upp jästen och lägg till resten av vattnet, oljan och saltet. 

3. Blanda och lägg till vetemjöl special och sedan mjölet.

4. Arbeta ihop till en fin smidig deg, degen ska släppa kanterna utan problem.

5. Låt degen jäsa i cirka 30 minuter på dragfri plats under bakduk.

6. Dela sedan degen på två och kavla ut varje del rätt tunt.

7. Ta sedan ut runda cirklar med hjälp av en tallrik jag kör med 17 cm.

 

 

 

 

 

 

 

8. Lägg lite fyllning på 1 sida av degen och vik över den andra halvan

9. Tryck till kanterna med en gaffel.

 

 

 

 

 

 

 

10. Låt pirogerna jäsa i 30 min, pensla sedan med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 10 min

 

 

Servera med en god Pizzasallad?

Comments are closed.