Gäddan går bra att byta ut mot tex koja, sej eller torsk. Men lite extra kul med nyfångad gädda.

Du behöver:

Biffarna:

400 g Gäddfilé
150 g LaxFilé
2 ägg gulor
1 dl grädde
Saft från 1 lime
2 msk Hackad dill
Salt
Peppar

Tillbehör:

2 dl hackade inlagda rödbetor
½ dl kapris
200 g smör
0,75 dl Nyriven pepparrott

Serveras m nykokt färskpotatis

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Filéa gäddan och ta bort så mycket ben du kan, det gör inget om det är några kvar.

2. skär laxen och gäddan i mindre bitar.

3. Mixa gäddan i en matberedare i ca 2-3 min tills färsen får en gummiliknande konsistens

4. Känn med fingrarna i färsen om du känner några större benbitar.
Tillsätt sedan laxen och mixa 1 min till.

5. Tillsätt  ägg, grädden och dillen och mixa runt 1-2 min

6. Tillsätt rikligt med salt och peppar samt saften från 1 lime

7. Forma till små härliga biffar och stek med smör i stekpannan.

Tillbehör:

1. smält smöret i en kastrull och hacka ner rödbetorna i smöret samt tillsätt kaprisen

2. Riv i pepparrotten i smöret och låt allt koka i ca 5 min dra sedan åt sidan.

 

Koka potatis och servera allt på tallriken, toppa med lite nyriven pepparott.

Comments are closed.