En krämig köttgryta med mycket smak av vitlök serveras med hemmagjorda klyftpotatisar och en mangoldsallad med tomat.Självklart kan du byta ut fläskfilén mot billigare kött!.

4 Personer

Du behöver:

600 g Fläskfilé
1 Lök
6 dl Grädde
2 dl Vatten
25 g Smör
200 g Färska champinjoner
3 Vitlöksklyftor
1 knippe bladpersilja
1.2 kg Fast potatis
1 mskTimjan
1 dl Olja
200 g Mangoldsallad
3 Tomater
Salt
Peppar

 Låt oss göra mat på mitt sätt: 

Potatis:

1.Skala och gör klyftor av potatisen, placera allt på en bakplåt med bakplåtspapper .
2.Krydda rikligt med salt och peppar, tillsätt 1 msk torkad timjan och oljan.
3.In i ugnen på 225 grader i 30 min.

 Fläskfilégrytan:

1.Ta bort senor från fläskfilén med en bra kniv.Skiva sedan köttet i ½ cm skivor.
2.Hacka champinjon, lök och vitlök.

3.Stek kött, lök, champinjoner och vitlök med smör i en het gryta. Ca 10 min

4.Tillsätt grädden och vatten, låt småkoka i 25 min

5.Salta och Peppra.Smaka av! Hacka sedan i persiljan.

Skölj salladen noga och tärna upp tomat.

Servera allt på tallriken.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.