Trött på teflonpannor som tappar sin nonstick förmåga efter 6 månader?

Scandi-Vie är klassiska franska pannor av riktig restaurangkvalitet.
Tillverkade i Europa, huvudsakligen av svenskt stål.

 

Pannorna håller för verkligt höga temperaturer och ger en perfekt värmespridning.

En naturlig nonstickpanna från Scandi-Vie ger dig en hälsosam matlagning.De innehåller varken PFTE, PFOA, keramik eller kemikalier.

Utan tillsatta kemikalier är stål ett 100% naturligt material.
Slitstarkt, tåligt och 100% återvinningsbart.

Allt är återvinningsbart, naturligt och ekologiskt.
De har en tillverkningsprocess som respekterar miljön och hjälper dig till en mer hälsosam livsstil.

 

Användningsområdet är väl ungefär som för vilken stekpanna som helst.

 

Jag har dock inte hunnit göra alltför djupgående tester, men omeletter, falukorv och sedvanliga köttstycken fungerar bra. Måhända att pannan tappar lite värme när man lägger ner större och svala saker i den, men den hämtar sig oerhört fort. Har inte varit med om någon panna som blir varm snabbare än dessa.

 

Det här är en stekpanna som du kan laga din mat, så naturligt som möjligt. Med sina koniska kanter, kan det göra en grönsaksgryta, ratatouille, stekt fisk, utan några problem! Idealisk för hälsosam matlagning.

Precis som den lite dyrare varianten De Buyer, har Scandi-Vie  lite av karaktären av en gjutjärnspanna bortsett från att den har mindre gods och således lagrar mindre värme. Men i övrigt är likheterna många.

 

Man måste bränna in sin panna rejält för att uppnå non-stick-effekt. Du kan använda vilka verktyg som helst och vara relativt oförsiktig med pannan. Man ska med denna panna undvika samma saker som med en gjutjärnspanna.

 

Alltså gäller: inget diskmedel, ingen diskmaskin etc. Bara varmvatten och fetta in med olja.

 

 

Något att tänka på första gången är:

  1. Koka upp vatten i pannan och låt koka i ca 15min.

  2. Häll bortvattnet och spola pannan i hett vatten och torka den.

  3. Hetta upp olja i pannan och häll bort. Torka din panna med papper.

  4. Efter några gångers användning är din panna instekt och kommer med tiden bli svartfärgad.

 

Fördelar:

  • De värms upp extremt snabbt och har en bra värmespridning.

  • En karaktäristisk form utan skarpa kanter gör att maten enkelt glider av från pannan till t ex tallrik, uppläggningsfat.

  • Slår sig inte

  • Hög kant

  • Tål hårdhänt hantering

  • Bra pris! Culina.se importerar stekpannan själva därför det otroligt låga priset!

  • Perfekt värmespridning

  • Riktig restaurangkvalitet, Mycket slitstarkt material.

  • 2 års garanti.

  • Enkel att rengöra.

  • Passar alla spishällar, inklusive induktion.

 

 

Comments are closed.