Drömrulltårtan är en klassiker bland rulltårtor. En god chokladbotten i kombination med en len smörkräm gör den till en kaka att drömma om. Inte heller alls svår att göra.

 

Du behöver:

3 ägg
1½ dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
150 g margarin
3 dl florsocker
2 äggulor
4 tsk vaniljsocker
 

Låt oss baka på mitt sätt:
1.Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
 
2.Blanda samman potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om försiktigt.
 
3.Häll smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
4.Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
 
5.Gör under tiden fyllningen.Vispa smör med  florsocker, ägg och vaniljsocker  till en kräm.
 
6.Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
Förvara rulltårtan kallt tills den ska serveras.
 

Comments are closed.