Följande viner Hittar du hos:

 

 

 

 Tthe-wine-company.se

 

 

 

640187 Leon d’oro 89 kr

 

Ett bubblande vin från vingodset Cantine Sacchetto som är beläget där provinsen Venedig möter Treviso och Padova. En balans av nytänkande och tradition. En klassisk god prosecco sommarfärg och fylld med fina goda små bubblor.

 

 

 

Doften av jordgubbar och hallon möter sommar i denna flaska, en behaglig harmonisk fruktighet som en aperitif. Vinet fungerar alldeles utmärkt till antipasti. Det här är mötet man vill ha… på en trevlig uteplats… en varm sommarkväll. Samtliga i panelen önskade nog det fanns en hel flaska till varje person. En i panelen, en riktigt rosétoka, garanterade att lådvis av detta vin kommer passera Sveriges gränser i riktning mot hennes hem. Har man som bröllopspar inte bestämt brudskålen så är det här vinet vad mans ska välja! Beställ hos

http://www.the-wine-company.se/

Mat:

En fräsch sallad med babyspenat, jordgubbar, avokado, minimozzarella och rödlök, dressad med en god olivolja och balsamico ihop med det rosa bubblet är definitivt smaker värda att uppleva. Även fisk flörtar vilt med denna rosa pingla.

 

Panelen tyckte:

 

“fizzy bubble, jordgubb, den var ju sur, nyper lite, den var riktigt riktigt bra, undrar om vi får huvudvärk imorgon, besk för att vara vin, det här är ett riktigt hasa-runt-i-höga-klackar-på-gräsmattan-vin (OBS! sagt av en man), perfekt brudskål från Venedig till bröllopsfesten, sanslöst bra pris!”

 

 

 

864742 Sileni Cellar Collection 98 kr

 

Sileni tillhör vineliten i Nya Zeeland. Här får man aromer av papaya, ananas och annan tropik. Detta vin är ett fint exempel på en New Zeeländsk Sauvignon Blanc: Stark i smak, levande och gott. Inte undra på att Silenis har lyckats så bra. Vinet i glaset är lite svagt gult med gröna kanter. Bjuder in med en god doft och lämnar en lång smak kvar i gommen. Riktigt kylt kommer dess riktiga kropp fram, och det pärlar fram över tungan. Det här vinet är verkligen värt sitt pris. För ca en hundring får man ett vin värt mycket mer pengar.

 

Mat:

Här har vi ett vin som bär upp det asiatiska köket bra. Kanske en Rogan Josh (lamm, vitlök, koriander, mandel tomat). Eller kanske fiskkakor thai (koriander, purjo, citrongräs, lime, lax och vit fisk) med nouc cham (sås med vitlök och chili).

 

Panelen tyckte:

 

“söt och god, nepp, bör kylas lite mer, fräscht vin, bra smak, långlång smak, gott, gott i köttet”

 

 

 

 

 

229106 Champagne baron de Rothchild 389 kr

 

Här har vi flaggskeppet bland Rothschilds champagne. Eftersom bubblor som heter champagne är det bästa jag vet så är jag en hård domare. Det måste bubbla rätt, och det gör det! Denna champagne är GOD. Exklusivt god utan att kosta skjortan. Vi testade brut men det finns även två syskon: ros och blanc de blancs. Alla tre non vintage. Bruten är en lite torrare variant utan restsockret. Smaken är rik, krispig, och lite nötig. Gröna äpplen och citronmineral rullar upp i gommen. Bra rund balans med mogna försiktiga nyanser. En högklassig champagne helt enkelt! Fantastiskt gott och borde finnas hemma som akuthjälp/lösning om man får oväntat besök. Bjud hellre på det här än på kaffe!

 

Mat:

 

Champangen passar till allt, svårt att tänka sig vad detta vin skulle skära sig med. Som mattips rekommenderas tex pilgrimsmusslor från Provence: bacon, rostade tomater, olivolja, persilja, timjan, haricots verts, smör och vitlök.

 

Panelen tyckte:

 

“Underbart, nej… finns det inte mer, så fräscht, passar ju till allt, mmm… och jag gillar inte mousserande egentligen”

 

 

 

 

 

435960 Fromont-Moindrot 2010

 

 

Här möts man av gröna friska fruktaromer och en härligt typisk doft av citrus, fläder och krusbär. En ganska typisk doft från viner som är producerade av druvan Sauvignon Blanc. Sancerre är en klassiker bland franska vita vinerna från Loire-dalen och gifter sig gott med vegetariska rätter och även skaldjur, musslor, färsk getost och sparris. Just detta vin är mycket fräscht och “ståligt” med en något mildare syra än normalt jämfört med andra Sancerres.

 

Mat:

Varför inte getostgratinerade rödbetor eller en sallad med fikon, getost och med en ljummen vinägrett. En mustig god musselsoppa med persilja, gräslök och olivolja får det att vattna sig i munnen på mig.

 

Panelen tyckte:

 

“syrligt och gott, passar inte mig alls, mer socker i saften tack, lite för syrligt för mej”

 

 

 

 

 

965605
Paradiesgarten Deidesheim Riesling GG
2009. 295 kr

 

Paradisträdgården har producerat ett paradisvin. Ett mogen, lite exotisk arom i ett stort Rieslingvin. Man hittar tropiken och blommor i vinet som stöttas av fina mineraler. Detta vin ska luftas för att nå sin fulla kraft. Då kommer citrusen och de tropiska tonerna fram ännu mer. Här finns det ingen sötma som flörtar med den som dricker, vinet är inget nybörjarvin direkt.

Vinet är ungt och obevekligt, syrligt kryddigt och har en lätt fatton i eftersmaken som är lång. Ett ungt elegant vin som verkligen vinner på lång luftning. Då reser det sig och slår ut. Det här vinet vinner alltså på lagring.

 

Mat:

 

Här skulle jag laga stekta ankbröst med balsamicomarinerade frukter. Syran i balsamicon passar utmärkt och ankas goda smak kommer samsas fantastiskt med den unga härlig kropp vinet består av.

 

Panelen tyckte:

 

“lite beskt, torrt, bör vara kallare – kom inte till sin fördel, sällskapsvin – saknar bubblor, fylligt, surt, underbar eftersmak, mmmm… va’ gott”

 
 

 

551181 De Jessy Rosé 129 kr

 

Här får vi färg i glaset och ihållande aromer från hallon och körsbär. Ett härligt sommarvin med lite temperament och liv. En utmärkt aperitif. En härlig inledning på en avkopplande kväll på terrassen tillsammans med vännerna.

 

Mat:

 

Ett vin för vickning eller bara aperitif. Jag skulle svänga ihop hummergratinerad lax (hummersås) eller rödspätta med Cantadou Pepparrot.


 

Panelen tyckte:

 

“smaklös, luktade konstigt – inget för mig, smakar inte så mycket, luktar konstigt men smakar gott, hittade lite jordgubb där, bättre smak än lukt, smakar väldigt lite, vänligt vin,


 

 

 

 

The-wine-company.se

 

No Responses to “Sommardryck från The Wine Company.se”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommardrycker 2012 - [...] 2012 2012-06-04 Letar du efter passande drycker till sommarn? Testpanelen hos foodpassion.se har testat en hel …