Mustig och god gryta som inte behöver koka hela dagen. Serveras med stekt potatis och morot

 

4 Personer

Du behöver:

1 gul lök
4-5 champinjoner
1 dl kantareller
1 Vitlöksklyfta
600 g Fläskytterfilé eller benfri fläskkotlett
50 g smör
4 dl rödvin
1 dl vatten
1 dl Grädde
Majsstärkelse+vatten till redning
Salt
Svartpeppar grovmalen

 

Till servering
1 kg Potatis
500g Morot
Olivolja
Smör
Salt
Peppar

 

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. Skala och hacka vitlöken och löken.
2. Hacka svampen i önskad storlek.


3. Fräs löken och svampen i en gryta .


4.Strimma köttet i ½ cm tjocka strimmlor och tillsätt sedan köttet i grytan samt salt och peppar.

5. Låt allt fräsa i 5-6 min, tillsätt sedan vin och vatten.

6. Låt koka i 5 min, sänk sedan värmen och tillsätt  grädden.

7. Låt grytan småkoka i 8-10 min, gör sedan redning och avrunda grytan innan serveringen

 

Tillbehör:

1.Skala och skiva potatisen och morötterna i ca ½ cm skivor.
2.Stek först morötterna i en het stekpanna med olja
3. Tillsätt sedan potatisen samt salt och peppar
4. Avrunda stekningen med en stor klick smör!

 

Servera!

Comments are closed.