4 Personer

ugn: 175 grader

Du behöver:

1 kg Fläskkarré
7 dl Rödvin
50 g Smör
2 lökar
1-2 Vitlök
1 kg Fast Potatis
Salt
peppar
3 dl grädde
2 msk Vetemjöl + vatten till redning
Äppelmos till servering

Låt oss göra mat på mitt sätt:

 

1. Skär ett rutsystem på en del av köttet, salta och peppra rätt mycket.

2. Skala och dela vitlöken och löken.

3. Värm på en stekpanna och ge köttet färg samt tillsätt löken och vitlöken  i stepannan.

4. Tillsätt sedan Vinet och låt allt koka upp.

5. Häll över köttet i en stor form tillsammans med löken…

5. Skala och dela  Potatisen och lägg i samma form som köttet.

6. Laga allt i ugnen på 175 g i ca 45-50 min (köttets temp 70 grader).vänd runt potatisen i skyn lite då och då

7. Låt köttet vila under tiden du gör såsen

8. Ta vara på vinskyn som är från köttet och potatisen och koka upp i en kastrull.

9. Tillsätt grädde, salt och peppar i såsen samt red av den med vetemjöl och lite vatten

Skär upp köttet och servera med potatisen och äppelmos

 


Comments are closed.