När jag besökta Italien för att jobba på ett hotell fick jag bland annat
lära mig att göra en helt underbar tomatsås. Denna sås är grunden till många
goda italienska rätter som till exempel pizza och många goda pastarätter.
Gör tomatsåsen och frys in eller ge helgmiddagen lite kärlek med en egenkokt
tomatsås till hemgjord pizza.

Du behöver:
1 Kruka färsk basilika
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 dl vitt vin
2 burkar skalade cocktailtomater
2 msk socker
2 lagerblad
salt, svartpeppar

Låt oss göra tomatsås:

1. Grovhacka basilikan, skala och grovhacka rödlöken och vitlöken .
2. Fräs allt i en kastrull med olivoljan.


3. Tillsätt tomater, vin, lagerblad salt och peppar.

4. Låt småkoka i 20 min.

5. Ta upp lagerbladen ur såsen och mixa såsen till önskad konsistens.
6. Smaka av tomatsåsen med socker, salt och peppar


Tomatsåsen får utmärkt att spara i kylen 7-8 dagar eller frysa i mindre
förpackningar

Comments are closed.