Om Invinitum

För dig som är nyfiken och gärna provar något nytt och inte har något emot att vara unik!

Vi drivs av idén att hitta unika viner, producerade hos små odlare, gärna ekologiska. Vi letar ständigt efter nya spännande viner och producenter, främst i Europa. Tid är pengar och en bristvara idag. Vi hjälper dig att spara din tid till något värdefullt och levererar dina viner till dörren.

Miljön är viktig för oss och vi försöker hitta ekologiska, biodynamiska viner eller viner som har producerats så miljövänligt som möjligt. Det är också därför vi delvis satsar mycket på Europa eftersom transporterna blir kortare.

Kvalitet är viktigt för oss. Kvalitet på vinerna är en självklarhet men också kvalitet när det gäller service. Vi tycker om att ha en nära och rak kontakt med dig som kund och vi arbetar mot målet, att göra dig hundra procent nöjd, med allt från informationen på hemsidan, med köpprocessen, leveransen och slutligen produkten. Vi erbjuder dig hundra procent nöjd-kund garanti.

Vi tycker det är viktigt med kunskap och vi tror att information föder nyfikenhet, kunskap och större upplevelser. Därför vill vi förmedla så mycket som möjligt om viner, producenter men även om allmänna trender och diskussioner i branschen så att du kan få en större helhetsupplevelse.

Vi tror att du uppskattar lyx i vardagen och vårt mål är att vara närvarande och tillgänglig för dig när du vill. Shopen är öppen dygnet runt och vi levererar till den adress du uppger. Vare sig du köper vin eller deltar i ett event vill vi ge dig en lyxig och unik upplevelse helt enkelt.
 

http://www.invinitum.com/

 

 

Damasceno de Carvalho 2006

 

 

 

Vingården Damesceno är kända för sina kvalitetsviner sedan 1907 vilket lovar ett vin med ursprung och tillverkat av en kunnig hand. Det första man möts av är en fruktighet och man tänker genast på jordgubbar. Ordet sas unisont runt bordet! Efter fruktigheten kommer jord och fatton av ek, vinet visar sin storhet. Runt omkring denna stomme finner man körsbär, en viss kryddighet av örter, och doften av mineralisk metall förnimms. Vinet är milt och mjukt men har en liten syra som väcker sinnen. Tanninerna tränger sig inte fram utan fungerar vänligt och diplomatiskt med helheten.

 

Panelen tyckte:

“Jisses va jordgubbar det var här då, lite sirapston, funkade inte riktigt med maten (vildsvin med sås på rödkål), mycket gott sällskapsvin, mild och mjuk, ett vänligt vin”

 

 

 

Uvas Castas

 

 

Här är ett vin som tillverkas i en lite skala. Lagras på franska ekfat i tolv månader och sedan ett år på flaska. En tät färg ger signaler om att de tär en kraftig karaktär i glaset. Liten nätt och frisk syra samsas med ett litet sting av eld, dock långt från påträngande. Det doftar cigarr, kryddor, lakrits, mörkröd frukt, fikon och vanilj. Detta vin är kraftigt och lämnar många intryck… länge!

 

 

 Mat:

Det här vinet kräver sin mat och en vitlöksspäckad hjortytterfilé med mandelpotatispuré, rårörda lingon, smörfrästa kantareller och en mustig skysås kan funka fint.

 Panelen tyckte:

“Nepp, det här är matlagningsvin, går ej att se igenom. Är vinet ofiltrerat!, nja… den här var inte så bra alls, med rätt mat så är den nog kanon (gick inte hem hos någon i panelen)”

 

 

 

Recioto della Valpolicella Rialze 2009

 

 

En fantastisk färg hade detta vin, djupaste rött fanns i glasen framför oss. Dofterna som slog emot oss var frukt som skogshallon, moreller. En lätt doft av kaffeböna svepte snabbt genom näsan. Det är en sötma som möter tungan och som utvecklar toner av torkad frukt, viol, marmelad, en liten ton av fat och cigarr, choklad och mocca. Vinet har en härligt vid kropp och fyllighet. Alla är överrens om att detta är ett vin för en härlig chokladdessert. Kan lagras i upp till 5 år.

 

Panelen tyckte:

“Mkt fin plopp kom ur flaskan, nej, smakar fikon, GB glass, jisses, va gott!, kan man få mer tack, åh… tänkt detta till en redigt go’ tryffeltårta”

 

 

 

 

 

Giribaldi Barolo 2007

 

Här har vi ett vin som än är ungt men fullt av toner i sin späda ålder. Ett ganska ljust tegelrött medelfylligt vin som lovar massor i sin doft. Vinet har en fräsch syra, hyfsat mycket tanniner och de märks. Vinet doftar som en skog om hösten, man finner choklad, jord, röd frukt och en ton av cigarr. Vinet har en lång eftersmak, och kräver sin uppmärksamhet vilket vinet verkligen har rätt att göra! Aromerna i doften återfinns i smaken. Detta är ett vin som vinner på att lagras, upp till 8 år kan det ligga och gotta till sej.

 

Mat:
Till detta vin tycker jag ni ska laga svampfyllda, baconlindade älgfärsbiffar med risotto på parmesan, pecorino och västerbottenost.

Panelen tyckte:

“Fabulöst vin, ett prisvärt vin, milt och friskt, mycket gott, kraftigt, bärig doft, fyllig, mer smakrik ihop med mat, lite strävt, underbart vin med mkt smak som stannar länge i munnen, det här blir en favorit!, MVG, lite omoget, bärig doft, kommer funka utmärkt till vilt/lamm, tror att det är ett dyrt vin”

 

Vendange Tardive Riesling 2006

 

En söt och fyllig Riesling, mycket tack vare att druvorna sitter kvar på svinstocken långt in på hösten för att nå maximal mognad och koncentration. Vinet har en djup, ljus, guldig färg och en frisk balanserad fruktig och harmonisk syra. En stor doft lovar potential. Det är livlig citrus, rosa grapefrukt, kvitten, lime, apelsinmarmelad och citronella. En viss blommig doft med touch av mineral kan skönjas. Diskret smyger en doft av petroleum fram efter en stund i glaset. Smaken är sammetslen med lite mystiska inslag av tryffel och mysk.

 

 

Mat:

Ett vin att dricka för sig själv, till söta desserter, starka mögelostar. Även en kyckling/fisk i sötsur eller syrlig sås. Servera vinet ca 8° C. Flaskan har lagringpotential, ca 2-3 år kan vinet ligga

 

Panelen tyckte:

”Behövs ingen fruktsoda till den, inte sträv, god good gooood, trots ganska söt inget kladd i munnen, passar toppenbra till desserten, den här ska jag köpa bums! Älskar riesling och detta vin är bara ett av skälen”

 

 

Maten under kvällen kom från www.Annasfest.se

 


I Samarbete med

 

Comments are closed.