Som förrätt: 6 personer. Som huvudrätt: 4 pers

Du behöver:
500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
5 dl vispgrädde
4 – 6 skivor parmaskinka
salt, svartpeppar

Låt oss göra soppa på mitt sätt:

1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar och koka med vattnet i
ca 15 – 20 min, tills allt är mjukt.

2. Häll av vattnet och mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav
tillsammans med grädden, smöret och vinet.

3. Häll över soppan i en kastrull och låt koka upp, smaka
av med salt och peppar, låt soppan småkoka 10 – 15 min, späd med lite vatten
innan servering.

4. Garnera med parmachips, ett par varv med svartpeppar, lite olivolja och nybakat bröd.

Parmachips: Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta
dem i bitar och dekorera soppan med dessa.
Lägg skivor av parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper och grilla i ugnen i 225°C, i ca 5-7 minuter.
Låt svalna på papper.

Comments are closed.