Här kommer mitt glassrecept med äkta varor!
Inte så jobbigt att göra och smaken blir mycket bättre med en glassmaskin!

750 ml

Du behöver:

6 dl Grädde
8 Äggulor
1 tsk Vaniljpulver
1 g Saffran (2 ppk)
½ dl socker

Låt oss göra glass på mitt sätt:

1.Låt grädde,vaniljpulver och saffran koka upp, dra åt sidan.
2.Vispa äggulor och socker i en skål ca 3 min.

3.Låt grädden koka upp och häll sedan över äggsmeten med kraftig vispning.

4.Häll tillbaka glassmixen i kastrullen och nu måste du vispa hela tiden,smeten får INTE koka,
utan när smeten börjar tjockna drar du av kastrullen från värmen, vispa hela tiden!

5.Nu är smeten klar, men den bör kylas antingen i kylskåp över natten eller vispa kall i vattenbad

6. Häll sedan glassmixen i glassmaskinen och kör i 35 min, sedan in i frysen i 2 timmar
vill du ha mjukglass äter du den direkt efter glassmaskinen.

Har du ingen glassmaskin? lägg då över smeten i en form och in i frysen,rör var 15 min *6

Comments are closed.