Torsdag? = Ärtsoppa m fläsk, mer behöver man inte säga.

4 personer

Du behöver:

300 g Gula ärtor (Torkade)
1½ liter Vatten
1 Lök
150 g Tärnad rimmad fläskbog
½ msk Torkad timjan
½ msk Torkad mejram
1 msk Stark senap
Salt

Låt oss göra mat på mitt sätt:

 1. Rensa och skölj ärtorna och lägg dem i blöt över natten.(kortar koktiden)

 2. Skölj ärtorna noga i vatten.

3. Koka upp vatten, ärtor och salt.

 4. Skumma och ta bort skal som flyter upp under uppkokningen.

Ett tips är att röra kraftigt med en ballongvisp,då fångas skal  upp mycket lättare.

5. Tillsätt löken (hel, skalad) och låt ärterna småkoka ca 1 timme.

 6. Lägg i den rimmade bogen och koka ytterligare 15-20 minuter till köttet är klart och ärterna är mjuka.

 7. Soppan för tjock? Tillsätt lite mer vatten.

 8.Smaksätt med timjan, mejram, senap och ev mer salt.

 Servera med en klick senap på sidan av tallriken, och självklart stekta pannkakor till efterträtt !

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.