Antal portioner: 4-5

Du behöver

1000 g högrev eller Fransyska
2 gula lökar, i klyftor
2 morot, i tjocka skivor
2 palsternackor i tjocka skivor
3 lagerblad
6-8 svartpepparkorn

Sås:
50g smör
½ dl vetemjöl
4 dl silad buljong från koket
2 dl grädde
salt och peppar
riven pepparrot ca 1 dl

 

Låt oss göra mat på mitt sätt:

1. bryn köttet och rotfrukterna i en stekpanna, lägg köttet och rotfrukterna i en gryta, slå på vatten så att det precis täcker köttet och koka upp. Skumma ytan noga och tillsätt därefter kryddorna och salt. Sjud köttet mört  dryg1-1½ timme. Lägg upp kött och grönsaker.

2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med silad buljong och grädde och krydda med salt och peppar. Koka 10 minuter och smaka sedan av såsen med mycket nyriven  pepparrot.

3. Slå såsen över köttet. Servera kokt potatis och rotfrukterna samt  lite extra pepparrot.


Comments are closed.