www.osthallen.se

Alla läckra produkter du kommer läsa om i denna recension finns att köpa hos Osthallen i Vänersborg. Denna lilla fina butik, som är fylld med så enormt mycket gott, är ett stycke historia i sej. Det är nämligen Sveriges äldsta ostbutik! Någon gång på 1800-talet öppnade en ost och mjölkbutik på Edsgatan i Vänersborg. Där såldes även socker och ägg. Den var flitigt besökt då det var enkelt att med häst och vagn stanna utanför för att handla.

 

Osthallen varierar sitt sortiment efter kundernas önskningar och behov. Ägaren Teres är ständigt på jakt efter nya fantastiska smaker till sin fina lilla butik med det stora sortimentet. Endast det bästa kommer in i hennes hyllor. Med en gedigen bakgrund diplomerad fisk och skaldjurskock och utbildad inom ost, vin & choklad så vet hon hur saker ska smaka. Hon har även en förkärlek för rena råvaror, vilket knyter henne till Food, Passion & Life’s filosofi. Det här är butiken man besöker ofta för att inte missa någon av de goda produkter Teres får tag på. Sprudlande berättar hon om vad hon har i hyllorna, vad som ska komma och att hon ska iväg och träffa leverantörer i Spanien.

 

En kul historia är att Osthallen faktiskt är ett impulsköp av Teres. Hela affären blev klar på en fm och det var för fyra år sedan… tåget rullar på och bland hyllor och produkter stortrivs Teres, Lena och deras kunder.

 

Osthallen ordnar ostprovningar i butiken för minst åtta och max tolv personer. Är man fler kommer de gärna hem till er eller till företaget. Man bestämmer själv inriktning på provningen.

 

Vill man prova choklad i alla dess former med drycker finns den möjligheten också. Osthallen garanterar en lärorik och trevlig kväll med mycket smak och prat.

 

Är ni bortbjudna på kalas eller ska avtacka någon så rekommenderar vi Osthallens delikatesskorgar och ostfat. Vackra goda och en stor glädje att få. Så ska ni åka till en butik där ni hittar de bästa och godaste julklapparna… skynda till Teres!

Ni hittar Osthallen på Edsgatan 14 i Vänersborg. Ni når henne på telefon: 0521-109 23 och hennes öppettider är: Måndag 13-16, Tisdag – Fredag 10-18, Lördag 10-14

 

Hemsida:

www.osthallen.se

 

 

 

 

Grisaknäcke 69kr

 

Från Knäck & Bräck kommer detta roliga knäcke i form av en gris. Succé på julbordet kan garanteras! Att det sedan var gott fulländar ju idén. Detta knäcke bakas även efter jul men då i forma av en älg… såklart! Att det är ett lokalt företag i Västra Götaland förvärrar ju inte direkt. Återförsäljare är Osthallen i Vänersborg.

Panelen tyckte:

Mycket gott, god men inte speciell, framförallt – väldigt kul detalj nu på jul, inget som sticker ut, gott att äta som det är, surdegssmak, väldigt gott, doft av kaka, bränd o trevlig smak, gott med grönmögelosten, mycket gott, vill ha smör o cheddar till.

 

 

 

Julknäcke med smak av glögg från Grythyttan 38kr

 

Här har vi ett julknäcke smaksatt och sötat med malt och Grythyttans glögg. Doften av glögg går igenom de goda dofterna från fullkornsrågmjölet, kornet och dinkel. Glöggen kommer även igenom när man äter och lämnar en ny god smak i munnen. Ett mycket trevligt knäckebröd till sillen!

Panelen tyckte:

Gott gott gott, mer tack!, glöggen slår svagt igenom, väldigt gott, lagom smak av glögg, luktar inget, mycket eftersmak av kryddnejlika, vill ha smör o cheddar igen!

 

 

De två kommande produkterna är handbakade underbara engelska kex: Mondovino. Dessa salta kex tillverkas av 100% extra jungfruolja, dammas av med havssalt, och syftar till att kombineras med olika viner: champagne, vitt, rosé och rött.

 

Mondovino – Moroccan Seed 49kr

Ett kex för rött vin. Plocka fram några marockanska Mondovinokex, lite hummus, guacamole, lite raita och låt kvällen bli den blir.

Panelen tyckte:

Goda naturell, inte så bra med tomatsås, lite små… även i smaken, kryddigt gott med nötter, god smak, passar verkligen till vin, får mer smak när man dricker rödvin till, inte ngt speciellt, imponerar inte, god smak men för lite sälta, fin pepprig smak, smakar taco.

 

 

Mondovino – Black Olive 49kr

Här har vi ett kex till ett vitt vin: Black Olive Mondovino. Sätt till lite buffelmozzarella och en skål med salsa verde = avslappning.

Panelen tyckte:

Godare med lite vin, sådär med tomatsås, lite små… även i smak, god med tomatsåsen, lite smaklösa, nej mjölig, god smak, hittade lite god smak, me like a lot! Var hade vi vinet?

 

 

Kallpressad Extra Virgin avokadoolja 149kr

I Ecuador kallpressas den milda men ack så goda avokadoolja. Genom kallpressningen bibehålls de viktiga näringsämnena och oljan läkande egenskaper eftersom frukten aldrig utsätts för höga temperaturer. Denna olja har även en specialeffekt! I flaskan ligger massor med stjärnor, utstansade från avokadoblad. Otroligt dekorativt när man som vi doppade vitt gott bröd i olja.

 

Panelen tyckte:

Syrlig smak, säkert god till sallader, mild o oljig, smakar inte avokado, lite träig smak, smakar avokadoskal, smaklös, ej smak av avokado, en bitter underton, smakar bara olja, mild, skulle varit mer smak, underbar med salt, bra bas för dressing, underbar… jag vill dricka upp den!

 

Tomatsås – Oliver & Ouzo 68kr

 

Direktimporterad äkta tomatsås från Grekland. Det är en smakbomb i denna burk och den lilla Ouzotonen var helt fantastisk ihop med den mustiga gulaschen. Gulasch är alltid gott men detta blev en höjdare!

 

Det finns även följande smaker i denna serie: Balsamvinäger & Paprika, Chili & Vitt vin, Schalottenlök & Vitt vin. De ska absolut testas allihopa.

Panelen tyckte:

Helt ok trots jag inte gillar oliver, lätt lätt lakristsmak, njaää… eller… kanske… nej, ovant, spännande smak, ju mer man tar desto godare blir den, smaka av kummin o anis, både god o konstig men man kan inte sluta äta, spännande smak, ngt att gratinera fisken i, ingen olivsmak märks, mycket god till både kex o bröd, fräckt med ouzon, god precis som den är, säkert god med pasta eller ngn sås med räkor.

 

Farmor Ediths Pepparkakor 48kr Ligger i en snygg plåtburk)

 

De pepparkakor som fanns på medeltiden skiljde sig ganska mycket från det vi har idag. Då användes de nästan som medicin och innehöll en stor mängd av just peppar. Kanske är det efter en sådan pepparkaka mna blir lite snällare!? Nu för tiden är det mer socker och mindre peppar i kakorna. Detta resulterade i att kakorna blev så populära att myndigheterna kände sig tvingade att förbjuda kakorna. Folk förköpte sig nämligen och raserade sin ekonomiska situation pga begäret efter pepparkakor.

Panelen tyckte:

Lite för mesig för mig, med grönmögel och choklad blev det rätt bra, goda med grönmögelosten, pepparkaka + chokladmarmelad + St Agur var en hit.

 

I Samarbete med:

 

www.Osthallen.se

Comments are closed.