Dufvenkrooks startar år 1997 genom att tre väl erfarna inom vin- och dryckesbranschen grunnar på om man bara kan dricka glögg enligt traditionen och bara kan använda traditionella glöggkryddningar? De funderade på om man kunde göra glögg utifrån fina viner, glögg tillspetsad av tex cognac, glögg som kan drickas kall eller varm. Innovation och kvalitét var i fokus och ur detta föddes Dufvenkrooks.

Deras första glögg var just en cognacsglögg, att blanda glögg och cognac går tillbaka till 1600-talet. Efter denna har så följ många nya varianter på glögg., alla med sin unika karaktär. Hos Dufvenkrooks pågår en ständig utveckling framåt.

När det kommer till kvalitét väljs viner från Portugal, Spanien och Frankrike. Alla druvor är handplockade. Alla essenser som tillsätts kommer från helt naturliga råvaror, vilket är något som Food, Passion & Life trycker hårt på. Vi anser att det inte behövs en massa extra tillsatser i livsmedel vilket Dufvenkrooks är ett gott exempel på.

Glöggmakarna har en gedigen kunskap om vin och erfarenhet från krogbranschen har betytt mycket för Dufvenkrooks utveckling. Med lite bättre viner som bas och kryddblandningar som människor tycker om, skapas klassiska favoriter. Dufvenkrooks använder sig mycket av konsumenttester, recensioner för att få ett underlag som är folketsröst. Utifrån detta förnyar de ständigt sitt sortiment.

Hos Dufvenkrooks fick originalglöggen ett gott betyg. Värre var det med chokladglöggen som delade panelen som Röda Havet.

 

Dufvenkrooks Original
Vinglögg 10%, 750ml a 59kr

 

En klassisk original glögg som bevisar at grunden hos Dufvenkrooks är stabil och välarbetad. En glögg gjord med kärlek till traditionen men som blickar in i framtiden.

Näsan möts av en härlig doft av klassiska kryddor och munnen fylls av underbara smaker från kardemumma, kryddnejlika och ingefära. Ögat ser en djupröd fyllig och tilltalande färg i glasen. Detta är glöggen som passar till ädelostar och pepparkakor.

Panelen tyckte:

Söt med lite eftersmak av ingenting?, dåligt med spritsmak, slätstruken, tandlös, smakar russin + vatten, är det chili?, inte så kryddig, mycket alkoholsmak, blir sötare med russin, stark eftersmak på tungan, god, mycket spritsmak, lagom söt, klassisk starkvinsglögg eller?, lite tråkig smak, god glögg men inget sting.

 

 

Dufvenkrooks Orginal
Starkvinsglögg 15%, 750ml a 69kr

Denna starkvinsglögg är den första som Dufvenkrooks producerade. Den är baserad på ett kraftigt rött fruktigt vin som är spetsat med cognac. Glöggens kryddning dra mot brandyhållet och man hittar toner av pomerans/citrus, ingefära och mild vanilj. Den här glöggen kan man köpa i två varianter av flaska. Den ena flaskan är tjusig och är den perfekta gå-bort-presenten. Denna glögg är inte den sötaste, därav kommentarer från panelen om beska.

Panelen tyckte:

Besk eftersmak – inte god, min favorit, ok varm – besk när den kallnar, en standardglögg, besk, ännu starkare men godare än 1:an, godare och strävare med lite beska, kanongod – inte så sliskigt söt.

 

Dufvenkrooks Choklad

Dufvenkrooks Chokladglögg är smaksatt med choklad, kryddnejlika, torkad ingefära, citrus och pomerans. Denna glögg delade panelen i två mycket tydliga läger: ett gäng älskade glöggen, ett gäng älskade den inte alls!

Panelen tyckte:

Mycket arom av choklad med skum eftersmak, GOD, inte så god, vidrig, choklad ska inte blandas med saft… BASTA!, ingen kryddighet, mycket chokladdoft och chokladsmak, vuxenchokladsmak, konstig smak, MUMS, tydlig chokladsmak, mandelmassa, luktar illa! Smakar illa!

 

 

I Samarbete med:

www.dufvenkrooks.se

Comments are closed.