Testdags!

Har denna gång testat spritsen Creative Design från Decomax.
Ett välkommet nytänkande som jag var jättenyfiken på. Det är alltid spännande med innovativa utvecklingar… om de funkar. Spritsen har en mindre släkting kallad Decopen som i sig själv blivit en succé, känd för sin funktionalitet, design och ergonomiskt utförande. Tre läckra färger finns att välja på: ceris, limegrönt och brun. Nu finns denna större variant (15,5cm x 7cm) som rymmer 350 ml, tillverkad i platinumsilikon. Detta silikon tål temperaturer mellan -60C till 260C och är ett toppenmaterial för allt som har med livsmedel att göra. Spritsen levereras med sex st hårdplasttyllar/munstycken som är enkla att byta och hålla rena. Finns väldigt många möjligheter med dessa, till exempel kan man spritsa prickar, blommor, rep, snäckor på tårtor, kakor och cupkcakes. Funkar även mycket bra att spritsa smet med den, särskilt om du ska göra macaroons! Jag som ofta arbetar med spritspåse och tyll och såg fram emot en smart lösning samt att slippa slänga spritspåsar som faktiskt är miljöovänligt.

http://www.youtube.com

 

Jag har testat spritsen med bullfyllning, grädde, frosting, tryffel och smet. När bullfyllningen (söt, florsocker, kardemumma) skulle spritsas så var den fluffig och mjuk. Tyvärr så höll spritsen inte tätt i locket med denna. Locket pyste ut fyllning och allt blev kladdigt. Grädden funkade utmärkt men bör vispas ganska så hårt. Frostingen gick också bra men får inte vara för hård för då pyser det ut i locket och allt bli kletigt. Spritsen är visserligen väldigt lätt att rengöra men jag tycker nog inte den ska läcka så lätt. Spritsade även chokladtryffel men då får inte tryffelkrämen ha stelnat. Blir den för hård blir det pannkaka av allt. Lagom lös tryffelchoklad funkar dock alldeles utmärkt. En väldigt bra grej är att man kan värma upp chokladsmeten direkt i spritsen, den tål värmen. Det innebär att man även kan smälta choklad direkt i Decomaxen. Testade även att spritsa fyllning (vaniljkräm) inne i till exempel nybakade släta bullar. Funkade suveränt!

 

Det är lätt att hålla i spritsen då den är genomtänkt och ergonomiskt utformad. Även små barnhänder hanterar den bra och tycker framförallt att den är jätterolig och bra.

 

 

 

Så då kvarstår frågan: kommer jag byta ut mina spritspåsar mot denna variant? Mitt svar blir tyvärr nej, inte helt. Denna sprits blir ett mycket bra komplement till spritspåsarna. Jag ska definitivt köpa fler och av båda storlekarna men kommer inte kunna ersätta mina spritspåsars funktion med dessa.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.