Här har ni stekpannan som löser det problemet!

De Buyer Företaget grundades 1830 och har varit att skapa och tillverka de bästa till köket. Redskap för den professionella och göra allt för att hjälpa dig bevara storhet, traditioner, charm och framför allt läckra smaker av fransk gastronomi.

De Buyer erbjuder över 3000 artiklar: kastruller av stål, rostfritt stål, koppar och non stick aluminium, professionella mandoliner, skärmaskiner, silikon formar, konditorivaror husgeråd, mm.

De Buyer fortsätter idag att utnyttja sina kunskaper i ett försök att ge överlägsen kvalitet och innovation i utrustning till professionella och för gourmet konsument

De Buyer kolstålspanna fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktion. En stålpanna är evig om du behandlar den på rätt sätt – den har ingen beläggning att vara varsam om men kör den Ej i maskindisk! Diska i hett vatten och torka pannan väl efter varje användning.

 

Något att tänka på första gången är:

  1. Koka upp potatisskal med vatten i pannan och låt koka i ca 15min.
  2. Häll bort skalen och spola pannan i hett vatten och torka den.
  3. Hetta upp olja i pannan och häll bort. Torka din panna med papper.
  4. Efter några gångers användning är din panna instekt och kommer med tiden bli svartfärgad.

De Buyer har lite av karaktären av en gjutjärnspanna bortsett från att den har mindre gods och således lagrar mindre värme. Men i övrigt är likheterna många. Man måste bränna in sin panna rejält för att uppnå non-stick-effekt. Du kan använda vilka verktyg som helst och vara relativt oförsiktig med pannan. Man ska med denna panna undvika samma saker som med en gjutjärnspanna. Alltså gäller: inget diskmedel, ingen diskmaskin etc. Bara varmvatten och fetta in med olja.

Användningsområdet är väl ungefär som för vilken stekpanna som helst. Jag har dock inte hunnit göra alltför djupgående tester, men omeletter, falukorv och sedvanliga köttstycken fungerar bra. Måhända att pannan tappar lite värme när man lägger ner större och svala saker i den, men den hämtar sig oerhört fort. Har inte varit med om någon panna som blir varm snabbare än dessa. Den höga kanten på pannan gör att den är perfekt att koka en köttgryta i eller göra såsen av stekskyn.

 

Är du också trött på teflonpannor som tappar sin non-stick förmåga efter 6 månader?

Fördelar:

 

  • De värms upp extremt snabbt och har en bra värmespridning.
  • En karaktäristisk form utan skarpa kanter gör att maten enkelt glider av från pannan till t ex tallrik, uppläggningsfat.
  • Slår sig inte
  • Hög kant
  • Tål hårdhänt hantering
  • Förbaskat snygga
  • Bra pris! Jämför man med gjutjärn som kostar runt 1000-1500 kr, är den här mycket mer prisvärd.
  • Extra starkt handtag
  • Perfekt värmespridning
  • Riktig restaurangkvalitet

 

Nackdelar:

 

Krävdes att man la ned lite energi på att steka in pannan. Precis som med en gjutjärnspanna. Utöver det gjorde jag enligt instruktion och kokade potatisskal i 15 min.

Snabbfakta:

 

  • Tillverkad i högkvalitativt kolstål
  • En stålpanna med hög, utsvängd och böjd kant
  • Ergonomiskt handtag i rostfritt stål
  • Passar alla spishällar, inklusive induktion.
  • Storlek: 28 cm 3 mm tjock

Pris Från 695-795 Sek

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.