Fäljande viner Hittar du hos:

http://www.the-wine-company.se/

 

Corte de Cremise Marca Trevigianan IGT Vino Frizzante 79kr

Producent: Azienda Corte de Cremise

Ursprung: Italien

Druva: Garganega, Glera

Alkoholhalt:10,5 %

Ett Vino Frizzante som ska serveras vid 6 grader för att vara som godast. Vinets kropp ger oss äpple, clementin och honung. Frizzanteär ett mindre bubblande vin och ett bra alternativ. Detta vin är uppfriskande och fruktig.

Panelen tyckte:

“Bra som fördrink, gott bubbelvin, inte så sprudlande va?, smakar inte så mycket, mest kolsyrabubblor, intetsägande, god, champagnelik, mjuk, fläder, lite “stark” i smaken, inge vidare faktiskt…, NÄ, lätt pärlande, mild smak, inget framträdande”

 

Urmeneta Carmenère 2010 79kr

Producent: Urmeneta

Ursprung: Chile, Valle Central

Druva: Carmenére 100 %

Alkoholhalt: 14 %

Urmeneta är ett av Chiles äldsta vinhus som än har rotäkta Carmenére-druvstockar. Denna druva utplånades i Frankrike av vinlusen och länge trodde man i Chile att man odlade Merlot. Ett DNA-test visade dock att det var Carmenére-druvan som växte där. Detta var druvan som från början gjorde Bordeaux-vinerna världsberömda. Här har vi alltså en skatt tappad på flaska i Chile. Ett fruktigt, mjukt vin. Tyvärr når 2010 inte upp till vad 2009 presterade. 2010 är svagare, strävare och saknar en del av den rondör som 2009 hade. En lagring, som mest 2 år, kan dock bara göra vinet gott. Det här passar till en älgstek som får stå och pyssla i ungen. Ta gärna bakdelskött som tex rostbiff, innan- eller ytterlår, fransyska. Smaksätt med Madeira, kaffe och rönnbärsgelé. En söndagsmiddag värd sin tid och sitt vin!


Panelen tyckte:

Mycket gott, friskt med mkt doft, trevlig smak, vanilj, passar till sötsur mat även till vitlök, matvin ej umgängesvin, gott, lätt vin, passar till allt, rund smak, gillar’t, blommigt, lite annorlunda vin, kaffe!?, söt i smaken, för söt till maten, salt, lätt petroleumsmak, skog, mineral, strävt, nja?, märks det är ungt, lagom syra, behöver lagras ngt, lite lakritston, bra karaktär men försvinner för fort, skogsbär, fuktigdruva, ren doft, smörig, mjuk, noll “bett” i smaken, ngt sträv eftersmak, doftar ljuvligt, lite besviken på smaken men helt ok med mat

Primitivo Di Manduria 2007 79kr

Producent: Cantine Vinagri Paolo Leo

Ursprung: Italien, Apulien, Primitivo di Manduria

Druvsort: Primitivo

Alkoholhalt: 14,5 %

Här har vi en italienare gjord på druvan Primitivo som är Italiens motsvarighet på Kaliforniens Zinfandel. Stor mjuk frukt som utvecklas i det varma klimat druvorna odlas i. I Apulien blir det varmt i april och håller i sig till sen höst. Ett stadigt, tufft vin med mycket bra syra och mörka bär. Man hittar även katrinplommon, läder, kaffe och örter i detta mustiga mogna vin. Smakar dyrt!

Detta vin ska man ha kött till och då gärna svin av det vilda slaget! Slå till på vildsvinsrevben med smak av chilipeppar, farinsocker och kanel. Till dessa revben serveras råstekt potatis och en kall sås på crème fraiche, sweet chili, lite lime, schalottenlök. Ett enkelt sätt att lyfta in och förlänga sommarens grill på ett höstigt sätt.

Panelen tyckte:

Fabulöst vin, smakar mjukt, len i gommen, sötma, ett prisvärt vin, milt och friskt, mycket gott, kraftigt, bärig doft, fyllig, rökig, mer smakrik ihop med mat, vin man kan sitta med en kväll utan mat, lätt matvin, strävt, underbart vin med mkt smak som stannar länge i munnen. MIN favorit!!, jättegott, klart bästa rödvinet, 5 +, kanonvin, Amaronelikt, vanilj, fat, tjära och rökighet, riklig smak. Borde vara god till rött kött (kötträtter), omoget, volymvin.. inget till ost o grillat, otroligt söt – för söt, bra nybörjavin, bärig doft, kraftig smak, lite kärvt, väldigt fylligt men avtar för snabbt (mjuk) kommer funka utmärkt till nöt/lamm, fantastisk färg, grov och lite frän i doften, håller tom emot lök, Maritzastång m mörk choklad, dagens favorit!, ljuvligt, tror att det är ett dyrt vin”

 

Los Vascos Cuvée Especial Cabernet Sauvignon 2009 129 kr

Producent: Viña Los Vascos

Ursrung: Chile, Colchagua Valley

Druva: Cabernet Sauvignon 100%

Alkoholhalt: 14 %

Baron Eric de Rothschild, bosatt i Paris, föddes 1940 i New York men växte upp på ett vinchateau i Frankrike. Viña Los Vascos har drivits av familjen i mer är 30 år och riktar sig mot att utmana Bordeauxvinerna. Detta vin är tillverkat av den klassiska Cabernet Sauvignon-druvan och genom klassisk fransk metod. Detta ger ett aromatiskt, uttrycksfullt vin från Chiles soliga klimat. Man hittar intensiv frukt, även om vinet känns ungt. Kryddor som skog och lagerblad utmana våra gommar. Det finns en viss garvsyra och strävhet i den här herren… som bara mår gott av en lagring ca 2-3 år men absolut inte längre. Den här mannen kombinerar man med en köttbit, en oxstek eller mogen ost.

 

Panelen tyckte:

“Smakar mandelmassa, blåbär, mörka bär, funkar bättre till mat, tunn i sig själv – vattnig, doft av sköljmedel, syrligt gott, lätt fruktigt, lite för mkt smak av alkohol men ändå god till mat, rund, mustigt, luktar, passar till allt, mkt gott, tyckte sådär om detta vin, smakade för mkt alkohol (sprit), kycklingspett, köttbullarna blev en lyckad kombination till detta vin, halvbra, lite vattning, körsbär, ok till mat, tråkig – lite tam, smakar det hav?, mycket beska, jo, det är Cabernet Sauvignon, doft av björnbär, gillar den tyngre doften som slog emot vid första sniffen, lite mesig, lovar inget och håller heller inte, funkar toppen med med tzatzikin!, ej favorit, lite jäst smak, smakar specifikt”

 

Menyn för kvällen:

 

Quesadillas med kantareller, bacon, ost

Purjo-, och rödlökspaj med lagrad prästost

Kycklingspett med smaka av lime och chili
Serveras med tzatziki

Älgfärsköttbullar

Rostade rotfrukter – Gulbeta, morot, delipotatis

Rödbetsbröd, smöt, sallad


 

Chokladtryffeltårta med lättvispad grädde från Annas Fest och Catering.

 

 

Tycker du om glasen i provningen?

                      
EVA SOLO BOURGOGNE GLAS

Just nu: 179:-
 


EVA SOLO RIESLING GRAND CRU

Just nu: 224:-
 
 EVA SOLO SYRAH 
Just nu: 224:-

Eva Solo köper du hos :

Direktlänk Till Eva Solo hos Smalandsglas.se : Tryck >>>HÄR<<<

 

 

Stort Tack Till:


 

 

Stenliden b & b

http://www.stenliden.se/

 


No Responses to “Provning Från The Wine Company”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ”Foodpassionandlife” provar viner - Vinblogg - The Wine Company - [...] Foodpassionandlife har testat lite goa viner, bland annat Urmeneta från Chile och Primitivio Di Manduria från Italien. Vill du …

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.